Perga

Perga predstavlja izuzetno kvalitetan proizvod koji pčele proizvode za svoje potrebe. Proces stvaranja perge počinje skladištenjem polenovih granula u praznim ćelijama saća. Oni se mešaju sa enzimima, nektarom i voskom, te dodaje se kap meda i sve se zapečati. Tokom fermentacije, ova mešavina se transformiše u pergu, koja je bogatija i lekovitija u poređenju sa sirovim polenom.

Perga je izuzetno bogata različitim nutrijentima kao što su:

vitamini A, B, C, E, K, enzimi, minerali poput kalijuma, cinka, magnezijuma, kalcijuma, gvožđa, selena, aminokiseline, biofenolna jedinjenja poput kvercetina, mircetina, i herbacetin glikozida, proteini i nezasićene masne kiseline.

Ova prirodna supstanca perge pokazala je izuzetne lekovite efekte kod različitih zdravstvenih stanja, uključujući teška oboljenja jetre, demenciju, poremećaje štitne žlezde, kao i podršku u lečenju različitih vrsta maligniteta, posebno za ublažavanje neželjenih efekata hemio i radioterapije.

Perga se često koristi kao dodatak ishrani, posebno kada nedostaju belančevine, vitamini i minerali.

Pomaže kod bolesti nervnog, endokrinog sistema, želuca i dvanaestopalačnog creva, dok istovremeno povećava broj eritrocita i hemoglobina u krvi. Jača imunitet, poboljšava rad prostate i potenciju, održava vlažnost kože i poboljšava vid zahvaljujući vitaminu A.

Posebno se koristi kod osoba koje su izložene štetnom zračenju ili koje pate od alkoholizma, jer obnavlja organizam neophodnim vitaminima i mineralima.

Pored toga, pergu treba koristiti i u lekovite svrhe za poboljšanje apetita, rast dece. Kao anti-aging sredstvo, lečenje alergija, gripa, i kao sredstvo za detoksikaciju organizma.

Takođe, perga ima pozitivan uticaj na regulaciju poremećaja endokrinih žlezda, jačanje psihofizičkih sposobnosti. Takođe se koristi za smanjenje holesterola, poboljšanje raspoloženja, jačanje mišića, zaštitu od štetnog zračenja, lečenje krvnih sudova, stanja posle infarkta i moždanog udara, kao i kod problema sa sterilitetom i drugim teškim bolestima.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top