Biotim Guščija mast 245g

1.640 RSD

Guščija mast je jedan od najefikasnijih lekova protiv bolesti disajnih puteva odavno je poznat narodnoj medicini.

 

Biotim Guščija mast 245g

Biotim Guščija mast je jedan od najefikasnijih lekova protiv bolesti disajnih puteva odavno je poznat narodnoj medicini. Potpuno prirodno sredstvo protiv kašlja, bronhitisa i astme – guščiju mast, koristile su i naše bake, a sve češću primenu pronalazi i u modernoj medicini, u obliku preparata.

Prepoznaje se po karakterističnom mirisu i žutoj boji. Prava domaća mast se lako razmazuje i topi na sobnoj temperaturi. Kada se topi, postaje „ikrasta“ i ima jedinstven ukus. Dobija se topljenjem sala guske na tihoj vatri. Najnovija istraživanja pokazuju da je veoma bogata omega 3 masnim kiselinama što ovu mast čini veoma zdravom.

Može koristiti na dva načina. Nanošenjem na kožu, kao obloga, ili u ishrani. Prilikom nanošenja na kožu, deo lekovitih materija se apsorbuje, a veliki udeo pri lečenju ima i toplota koja se pritom stvara. Razgrađuje nagomilani sekret i omogućava da vazduh prođe kroz bronhije bez smetnji.

Naročito preporučuje deci, a posebno bebama. Njima se mast može mazati pomalo i u nozdrve, uz obloge na grudima.

Protiv hemoroida:

Ljudima koji imaju poremećaj u digestivnom traktu, preporučuje se da uveče popiju malo rastopljene guščije masti i time spreče gorušicu, konstipaciju i hemoroide.

Ako se primenjuje za lečenje dekubitisa, pelenskog osipa i mokrog ekcema, onda se koristi na sledeći način. Pomešaju se 2 kašike masti i 1 kašičica borovog ulja i ta mešavina se nanosi na obloge ili se utrljava na upaljena područja uz pomoć pamučnog tufera.

Može dosta pomoći i kod kože koja je oštećena promrzlinama. Čak je i Suvorov govorio da bi prelazak njegove vojske preko Alpa bio gotovo nemoguć bez guščije masti, jer samo vojnici koji su je koristili uspeli su da prežive i izdrže posledice zimske hladnoće.

Zbog toga, ako idete na planinarenje, obavezno ponesite teglicu ovog magičnog sredstva. Takođe, nežniji pol može dodati guščiju mast u kreme i time mazati ruke i lice, kako bi zaštitio kožu od vetra i hladnoće.

Kod opekotina može puno da pomogne i spreči pojavljivanje ožiljaka.

Ograničenja u upotrebi:

Obloge od guščije masti ne treba da koristite kada imate povišenu temperaturu. Naime, loj tada otvara pore i zagreva organizam, što će izazvati kontraefekat od onog koji želite da postignete.

Birajte tkaninu od prirodnih materijala za obloge i obavezno pokrijte grudi. Krpa može biti pamučna ili lanena, a ukoliko koristite bilo kakav vid hartije, naš savet je da ne koristite novine zbog olova koji se koristi u štamparijama.

Mast se čuva u frižideru, zatvorena. Pre upotrebe, treba je malo otopiti na sobnoj temperaturi.

Pakovanje 245g Biotim

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top