Mleveni badem pečeni 100g

110 RSD

Mleveni badem pečeni 100g

Mleveni badem pečeni neslani za kolače i razne vrste poslastica.

Bademi su dobar izvor vitamina E, kalcijuma, fosfora, gvožđa i magnezijuma. Sadrži i cink, selen, bakar i nijacin. U odnosu na ostale orašaste plodove badem je jedan od najhranljivijih.

Bademi se mogu jesti sirovi ili pečeni. Mogu se dodavati salatama i jelima, a bedemovo mleko je takođe odlična namirnica. Najbolje ih je jesti na prazan stomak kako bi se obezbedila što bolja apsorpcija hranljivih sastojaka.

Bademi se preporučuju u slučaju konstipacije, poremećaja u radu disajnih organa, kašlja, srčanih tegoba, anemije, impotencije i šećerne bolesti. Upotreba badema pomaže i u nezi kose, kože i zuba.

Za mozak i funkcije nervnog sistema:

Bademi su izvor mnogih sastojaka koji su potrebni za pravilan razvoj i rad mozga i nervnog sistema. Preporučuje se deci u razvoju – neke majke daju svojoj deci „bademovu“ vodu ujutro, umesto obične vode (dovoljno je potopiti nekoliko sirovih badema u vodu, sa ili bez ljuske, preko noći).

Regulisanje nivoa holesterola:

konzumiranje badema pomaže povećanju nivoa HDL – lipoproteina visoke gustine i smanjuje nivo LDL – lipoproteina male gustine. Na ovaj način bademi utiču na regulisanje nivoa holesterola.

Za srce:

Monozasićene masti su jedne od najzdravijih masti za funkcionisanje ljudskog organizma. Upravo su monozasićene masti, proteini i kalijum koje bademi sadrže razlog zašto se oni preporučuju u slučaju srčanih tegoba, a i uopšte za jačanje i dobar rad srca.

Vitamin E iz badema je antioksidant i smanjuje rizik od srčanih oboljenja. Magnezijum iz badema povoljno utiče na smanjenje rizika od infarkta. Bademi pomažu smanjenje nivoa C reaktivnog proteina (C reaktivni protein ili CRP je proteinu koji se proizvodi u jetri.

Njegova koncentracija u venskoj krvi se koristi kao značajan biohemijski parametar za mnoga stanja.) čiji visok nivo uzrokuje zapaljenja koje vode ka oštećenju arterija. Bademi su dobar izvor folne kiseline tako da pomažu smanjenje nivoa homocistina, koji deluje na začepljenje arterija.

Jačaju zube i kosti:

Prirodni fosfor koji bademi sadrže pomaže jačanje kostiju i zuba.

Prevencija kancera:

Bademi pomažu kretanje hrane kroz debelo crevo i tako pomaže detoksikaciju i smanjuje rizik od kancera.

Prevencija dijabetesa:

Badem utiče na smanjenje skoka šećera i insulina u krvi, nakon obroka, i na ovaj način štiti od dijabetesa.

Preporučuje se trudnicama:

S obzirom da sadrži folnu kiselinu badem se preporučuje trudnicama.

Smanjenje težine:

Prirodno bademovo mleko pomaže smanjenje telesne težine tako što monozasićene masti iz badema pružaju osećaj sitosti i sprečavaju prejedanje.

Sprečava konstipaciju (zatvor):

Bademi su bogati dijetetskim vlaknima i kao i druge namirnice bogate vlaknima pomaže u sprečavanju konstipacije. Svakako obratite pažnju na to da popijete dovoljno vode nakon što jedete bademe.

Daju energiju:

Bademi sadrže mangan, bakar i riboflavin pomažu u stvaranju energije.

Alchajmer:

Studije pokazuju da redovna konzumiranje badema deluje kao prevencija Alchajmerove bolesti.

Napomena:

100% badem

Melje se po porudžbini

Pakovanje 100g rf

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top