Organska Spirulina u tabletama 600k

2.550 RSD

Spirulina sadrži 4 puta više proteina od mesa i 5 puta više od jaja. Spirulina je vrlo efikasna i protiv trovanja teškim metalima.

Organska Spirulina u tabletama 600k

Organska Spirulina u tabletama je odličan izbor superhrane. To je namirnica koja prirodno sadrži najviše proteina (čak i do 65%), koji su biološki kompletni, jer sadrži sve esencijalne i neesencijalne aminokiseline.

Spirulina je plavozelena alga u obliku spirale. To je jedan od najstarijih oblika fotosintetskih životnih formi koji stvaraju kiseonik i koji su omogucile evoluciju viših oblika života u prirodi. Besmrtan organizam koji se obnavlja već 3 milijardi godina i sadrži mudrost i iskustvo prirode upisane u svom DNK. Najpotpuniji i najmoćniji izvor hrane u svetu.

To je bogat izvor hranljivih materija u koncentracijama većim od bilo koje hrane, povrća, voća, semenja ili biljaka i ima brojne koristi za ljudski organizam. Na taj način sadrži 4 puta više proteina od mesa i 5 puta više od jaja.

Količina beta karotena  koga ima 39 puta više u spirulini, nego u šargarepi, vitamine C i K, omega-3 i 6 masne kiseline, uključujući i GLA (gama linolenska kiselina), koja se u tom obliku nalazi samo u majčinom mleku.

Sadržaj gvožđa u spirulini je veći za čak 23 puta, nego kod spanaća. Ima 3 puta više kalcijuma od mleka, a bogata je i ostalim mineralima kao što su cink, selen, magnezijum i fosforom. Sadrži značajne količine beta karotena koji se pokazao kao vrlo efikasan u borbi protiv slobodnih radikala koji oštećuju stanice, ubrzavaju starenje i povećavaju rizik od raka.

Osim beta karotena sadrži i zeaksantin – moćan antioksidans koji ima 8 puta jače djelovanje od beta karotena. Zeaksantin pozitivno utiče na nervni sistem, mozak i oči. Takođe povećava nivo dobrog holesterola i na taj način štiti naš kardiovaskularni sistem. Kao što znate bolesti srca su vodeći uzročnik smrti ne samo kod nas već u celom svetu.

Postoje izvesna istraživanja, istina skromna koja su pokazala da može da pomogne u snižavanju nivoa šećera u krvi kod osoba obolelih od dijabetesa tip 2.

Pazi na pankreas i stanice koje proizvode insulin, čime uravnotežuje šećer u krvi te pomaže u prevenciji dijabetesa.

Blokira proizvodnju interleukina 4, koji učestvuje u izazivanju alergijskih reakcija. Istraživanja su potvrdila visoku efikasnost spiruline u suzbijanju upala u organizmu, što je ključno za prevenciju i lečenje artritisa kao i mnogih drugih upalnih procesa i oboljenja.

Sportisti ističu da im redovna konzumacija spiruline obezbeđuje dovoljne količine gvožđa i proteina, kao i potrebnu energiju tokom fizičkih napora. Smanjuje apetit i ubrzava metabolizam, zbog čega je idealna namirnica za mršavljenje.

Vrlo efikasna i protiv trovanja teškim metalima. Vezuje za sebe teške metale, a zatim ih izbacuje iz organizma. Pomaže kod pročišćavanja organizma usled dugotrajne upotrebe alkohola, duvana i lekova. Zbog svojih detoksikacijskih svojstava korišćena je u Sovjetskom Savezu nakon nuklearne katastrofe u Černobilu.

Način upotrebe:

Ako tek počinjete sa korišćenjem spiruline, postupno dođite do ukupne doze:

Za prva dva dana, 1 tablete dnevno. Za sledeća dva dana, uzeti 2 tablete dnevno.

Za sledeća dva dana uzeti 3 tablete dnevno, itd., dok ne dođete do željene doze od 3-6 tablete. Uzmite tabletu s vodom neposredno pre obroka. Kad želite da smršate, tablete uzimajte sa velikom čašom vode pola sata pre jela.

Možete uzeti dnevni unos odjednom ujutro, ili u podeljenim dozama ravnomerno tokom dana. Bolje je ne uzimati uopšte spirulinu u večernjim satima. Jer se može desiti da će te biti previše aktivni kada budete želili da zaspite. To je svakako rešenje ako morate da raditi do kasno u noć, ili ako se imate večernji izlazak.

Savet:

Pijte puno vode svaki dan. Spirulina podržava prirodne procese čišćenja vašeg organizma.

Pakovanje 600 tableta San Sebastian

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top