San Sebastians spirulina

San Sebastian spirulina sadrži kvalitetne biljne proteine (oko 63%) 3-4 puta više od govedine i 5 puta više od jaja. Ovi proteini su biološki kompletni jer sadrže sve esencijalne i neesencijalne aminokiseline.

Vitamini

Spirulina sadrži ceo spektar vitamina u savršeno uravnoteženoj razmeri. U velikim količinama sadrži beta-karoten (vitamin A) – snažan antioksidans koga ima 25 puta više nego u šargarepi. Sadrži sve B vitamine, a posebno je bogata vitaminom B-12 znatno više od bilo koje druge hrane, vitamine B1, B2 (riboflavin), B3 (niacin), B5, B6 , B7 (biotin), B9 (folna kiselina) kao i vitamine C i K.

Minerali

Tokom rasta spirulina apsorbuje gotovo sve minerale neophodne za ljudski organizam. Posebno je bogata gvožđem, kojeg ima čak 23 puta više nego u spanaću, kalcijumom – 300% više od mleka, a sadrži i cink, selen, magnezijum i fosfor.

Esencijalne masne kiseline

Spirulina sadrži neophodne Omega 3 i omega 6 esencijalne masne kiseline, uključujući i GLA (gama linolna kiselina), koja se u tom obliku nalazi samo u majčinom mleku, što pomaže razvoju dece i poboljšava rad srca.

Pigmenti

Spirulina je jednostavno paleta prirodnih pigmenata koji pomažu sintezu enzima potrebnih za regulisanje metabolizma. Najvažniji pigment u spirulini je fikocijanin koji stimuliše i jača imuni sistem. Ima u izobilju i hlorofila koji je odličan prečistač tela i zove se „zelena krv“ zbog sličnog sastava sa hemoglobinom u krvi.

Karotenoidi

Spirulina sadrži kompleks alfa, beta i gama karotenoida – prirodnih antioksidanata koji rade u sinergiji i pružaju moćnu zaštitu organizmu.

Enzimi

Spirulina sadrži veliki broj enzima među kojima i izuzetno retke enzime SOD (superoksid dismutaza).

Spirulina ima široku primenu i deluje na različite načine na čovekov organizam i njegovo zdravlje:

  • Jača imuni sistem, povećava izdržljivost i otpornost organizma
  • Prečišćava organizam i uništava slobodne radikale
  • Pomaže kod regulisanja telesne težine
  • Poboljšava rad srca, pomaže u regulaciji holesterola i krvnog pritiska
  • Poboljšava varenje i obnavlja crevnu floru
  • Povećava mentalnu energiju i poboljšava rad mozga
  • Podmlađuje organizam i usporava starenje
  • Koristi se kod menstrualnih problema, problema sa žuči, jetrom, opstipacijom, artritisom…

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top