Organske ovsene pahuljice 250g Beyond

199 RSD

Organske Ovsene Pahuljice: Jednostavna Priprema Bogatstvo Hranljivih Materija

Organske Ovsene Pahuljice: Jednostavna Priprema Bogatstvo Hranljivih Materija

Organske ovsene pahuljice su često zdrav izbor za doručak ili užinu. Mogu se konzumirati uz jogurt, biljno mleko uz dodatak svežeg voća i cimeta. Izvanredan su izvor važnih hranljivih materija, uključujući kalcijum, kalijum, gvožđe, esencijalne aminokiseline, magnezijum i cink. Ovaj nutritivno bogat obrok pruža dugotrajan osećaj sitosti, što ga čini idealnim za održavanje energije tokom dana.

Beta glukan izdvaja ovas od drugih žitarica

Ovas sadrži beta glukane, vlakna koja mogu da snize holesterol i doprinesu stabilizaciji nivoa šećera u krvi. Beta glukani izdvajaju ga od ostalih žitarica kao najpoželjniji sastojak kaše, a ovsenu kašu kao posebno dobru. Istraživanja ukazuju da beta glukan podstiče imuni sistem, poboljšava kontrolu nivoa šećera u krvi, a povrh toga, snižava nivo LDL ili „lošeg“ holesterola u krvi.

Koristi

1. Snižavanje Holesterola i Stabilizacija Šećera u Krvi: Ovsene pahuljice su bogate rastvorljivim biljnim vlaknima i beta glukanom, koji pomažu u snižavanju nivoa holesterola i stabilizaciji šećera u krvi. Redovna konzumacija može značajno smanjiti LDL holesterol, poboljšavajući tako zdravlje srca i krvnih sudova.

3. Detoksikacija i Zdravlje Jetre: Esencijalne aminokiseline u ovsu podstiču jetru da proizvodi lecitin, koji pomaže u detoksikaciji tela.

4. Stabilizacija Nivoa Glukoze: Skrob u ovsu pomaže u stabilizaciji nivoa glukoze u krvi, dok beta glukan poboljšava varenje.

5. Blaga Hrana za Osetljive Stomake: Ovsena kaša je često preporučena kao blaga hrana za bebe, malu decu i osobe sa osetljivim želucem.

6. Izvor Proteina i Esencijalnih Nutrijenata: Ovas je bogat proteinima, fitoestrogenima, omega-6 masnim kiselinama, vitaminima B kompleksa i mineralima poput joda, kalcijuma i cinka. Redovna konzumacija ovsenih pahuljica može podržati zdravlje nervnog sistema, sprečiti hipotiroidizam, održavati zdravlje kostiju i doprineti održavanju zdrave telesne težine.

Jednostavna Priprema

Korak 1: Prelijte pahuljice toplom vodom ili drugom tečnošću po želji.

Korak 2: Dodajte suvo voće, med i orašaste plodove po ukusu kako biste obogatili svoj obrok dodatnim ukusima i hranljivim materijama.

Nutritivna vrednost u 100g:

Energ.vrednost 1530kJ/365Kcal

Proteini 14g

Ugljeni hidrati 56g

Od kojih šećeri 1g

Masti 7g

Od kojih zasićene masne kiseline 1g

Biljna vlakna 11g

So 0g

Pakovanje 250g Beyond

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top