Organski kakao 250g Vegana

650.00RSD

Organski kakao sa Ekvadora se predstavlja kao najbolji na svetu po svojim nutritivnim svojstvima, kao i po svom načinu proizvodnje koja se strogo kontroliše u svim fazama.

 

Organski kakao 250g

Organski kakao sa Ekvadora se predstavlja kao najbolji na svetu po svojim nutritivnim svojstvima, kao i po svom načinu proizvodnje koja se strogo kontroliše u svim fazama.

Antioksidansi štite vaš organizam od bolesti i od slobodnih radikala, koji su glavni uzrok starenja. Sadrži najveću koncentraciju antioksidansa u poređenju sa bilo kojom drugom namirnicom na svetu. Ti antioksidansi uključuju polifenole, katehine i epikatehine.

Istovremeno, flavonoli kao antioksidansi imaju sposobnost da neutrališu aktivnost slobodnih radikala, čija produkcija tokom metaboličkih procesa u organizmu oštećuje različite komponente ćelija. Uključujući i DNK, što dovodi do starenja i nastanka različitih degenerativnih bolesti.

Zrno kakaa obiluje omega-6 masnim kiselinama koje hrane mozak i pomažu celokupnom zdravlju organizma“.

Zbog svog sastava bogatog mineralima (posebno magnezijumom), pomaže i u borbi protiv stresa. Magnezijum je odgovoran za više od 300 procesa u organizmu – od varenja, do rada srca i mozga. Sadrži i katehine, polifenole za koje se veruje da štite od srčanih oboljenja, karcinoma, ali i niza drugih bolesti.

Nadalje, izvrstan je izvor gvožđa, hroma, mangana, cinka i vitamina C. U 28 grama kakaa nalazi se čak 314 % dnevne preporučene količine gvožđa. Naučno je utvrdjeno da kakao ima pozitivne efekte na čitav spektar kardiovaskularnih problema. Studije iznova i iznova pokazuju da može da izbalansira krvni pritisak i da smanji nivo holesterola u krvi.

Flavanoidi i procijanidini dokazano sprečavaju oksidaciju LDL lipoproteina i drugih lipida, a oksidacija ovih molekula se danas smatra jednim od glavnih uzroka ateroskleroze (poznatije kao ‘začepljenje krvih sudova). Pokazani su i mnogi drugi pozitivni efekti na normalno funkcionisanje krvnih sudova i poboljšanje endotelne disfunkcije.

Podstiče mozak na stvaranje endorfina i čuva kardiovaskularni sistem. Poznat je kao biljka koja čuva organizam od slobodnih radikala, smanjuje stres i depresiju, štiti od bolesti srca i krvnih sudova kao i od mnogih vrsta kancera.

U kakau se nalaze i hormoni sreće – serotonin i dopamine. Koristan za aktivan mentalni ili fizički rad i mnogi ih nazivaju odličnim antidepresivima.

Ako jutro započnete šoljicom toplog kakaa, ovo piće će povećati energiju u vašem organizmu. smanjuje stres i depresiju. Ipak, ako pijete uveče, on će ukloniti sve simptome stresa i umora. On stimuliše i lučenje dopamina i serotonina koji podižu nivo raspoloženja, zbog čega ljudi skloni depresiji tamane ogromne količine čokolade.

Američka asocijacija za unapređenje nauke tvrdi da redovno pijenje kakaa ‘’bistri mozak’’. Flavonoidi u ovom napitku ubrzavaju cirkulaciju i dopremanje kiseonika do mozga se ubrzava, a to sprečava demenciju.

Flavonoidi, koje sadrži mogu da smanje rizik od demencije i utiču direktno na strukturu i funkciju mozga. Ova jedinjenja štite moždane neurone od oštećenja i poboljšavaju metabolizam i pamćenje.

Naučnici su dokazali da se nakon upotrebe kakaa mišići sportista oporavljaju brže. Napitak sadrži proteine koji su potrebni za regeneraciju mišića, ugljene hidrate i zamenjuju rezervu energije mišićnog tkiva. Činjenica je da čak i mali deo izaziva osećaj sitosti, tako da ćete nakon jedne šolje ovog napitka pojesti manji obrok.

Redovnim konzumiranjem kakaa povećava se otpornost kože na štetno ultraljubičasto zračenje, čime se odlaže pojava iritacije i crvenila, bora i pigmentacije.

Stimuliše se i mikrocirkulacija, što omogućava bolje snabdevanje hranljivim sastojcima i kiseonikom, pa se povećava gustina derma –srednjeg sloja kože koji daje elastičnost i zategnutost. Povećava se i hidriranost i sprečava gubitak vode.

Djabetičari koji ga redovno konzumiraju imaju znatno bolju krvnu sliku i normalizovan krvni pritisak. Kod njih je zabeležena i manja stopa srčanih oboljenja i infarkta. Naučnici su ga svrstali u takozvanu ‘’Super hranu’’ a to znači da je on u rangu nara, akai i godži bobica, a takođe tvrde da ima tri puta jače dejstvo na zdravlje organizma od zelenog i crnog čaja.

Sastav:

100% organski kakao

Preporučena količina:

Preporučuje se unos do 20g dnevno, počevši sa 1 kafenom kašičicom (oko 5g).

Upotreba:

Dodati kafenu kašičicu slatkišima, šejkovima, desertima, raznim napicima.

Proizvod ne sadrži:

veštačke boje, konzervanse, aditive, zaslađivače, gluten.

Pakovanje 250g Vegana

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top