Sušeni crni luk 100g

75 RSD

10g suvog proizvoda odgovara količini od 100g svežeg luka.

Kategorija: Oznaka:

Sušeni crni luk 100g

Crni luk je poznat kao hrana, začin, ali i kao lek još od davnina.Sušeni crni luk se u pripremi treba preliti sa 10 puta većom količinom vode, kuvati 10 minuta, ocediti i dalje koristiti kao sveži luk.

Interesntan je podatak da crni luk sadrži i jednu vrstu biljnog hormona koji je sličan insulinu tako da u odredjenoj meri moze vršiti regulaciju šećera u krvi pa je koristan za dijabetičare.

Sadrži vitamine C, B1, B2, E; razne minerale (gvoždje, kalcijum, kalijum, sumpor… ). Bogat je folnom kiselinom i može se zaključiti da pozitivno deluje na jačanje organizma i imunitet.

Pošto je nepobitno dokazano i široko rasprostranjeno mišljenje o visokim lekovitim moćima belog luka. Važno je reći da crni luk krase veoma slične karakteristike, što će posebno značiti onima koji ne vole ukus i miris belog luka.

Dakle, crni luk čisti krvne sudove, utiče na smanjenje visokog krvnog pritiska, umanjuje nivo lošeg holesterola u krvi, podstiče cirkulaciju a sve ovo zajedno blagotvorno deluje na zdravlje srca.

Pozitivno utiče na organe za varenje, pospešuje rad žuči, jača želudac i creva. Ukoliko se crni luk konzumira u večernjim satima može otkloniti blaže oblike nesanice. Osim toga, crni luk deluje i kao diuretik (podstiče izbacivanje mokraće), pogotovo u kombinaciji sa peršunom i celerom.

10g suvog proizvoda odgovara količini od 100g svežeg luka.

Pakovanje 100g rf

Original pakovanje 2kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top