Vegapčić Nadev od proklijalog žita 500g
Vegapčić Nadev ima specifičan ukus, koji u dobroj meri podseća na meso. Reč je o nadevu od proklijalog žita.
Pravi tako što se žito isklijava. Posle trećeg dana se spaja sa ostalim sastojcima i bari se.
Od nje mogu da se prave i burgeri odnosno pljeskavice. Imamo i gotovu smesu koja je predviđena pripremu hrane.
Priprema se kao i ostala kuvana jela. Recimo napunite papriku sa ovim nadevom i kuvate je.
Sirovine nabavljamo od organski sertifikovanih proizvođača žita tj. pšenice. Ćevapi i burgeri od nadeva se pripremaju tako što se 3-4 minuta peku na vrućem ulju. Da postanu hrskavi. Takođe, mogu da se peku i u rerni na papiru za pečenje, bez ulja”, počinje priču Dejan Balaban iz kompanije Živi sto.
Već pripremljen za razna jela gde bi trebalo da ide mleveno meso. Namenjen je za Pite, Sarme, Punjene Paprike, Lazanje, Špagete, Ćufte, Musake u u razne druge kombinacije vaše mašte ili vašeg kulinarskog umeća.
On je potpuno spreman za upotrebu, tako da posle otvaranja kesice jednostavno ga stavite u planirano jelo bez dodatne obrade ( dinstanje i slicno).
Sastav:
proklijala pšenica, crni luk, beli luk, ulje, so i biber.
Pakovanje 500g
Cena se redovno ažurira