Čaj od Idjirota 100g

270 RSD

Čaj od Idjirota: Prirodno Olakšanje za Različite Tegobe

Čaj od Idjirota: Prirodno Olakšanje za Različite Tegobe

Čaj od korena idjirota je pravi saveznik u olakšavanju tegoba, posebno tokom apstinentskih kriza. Ova biljka deluje blagotvorno na organe za varenje i nervni sistem, pružajući olakšanje od nesvestice, groznice, mučnine, povraćanja i dijareje.

Delotvornost kod Različitih Stanja

  1. Za Gastritis: Idjirot se vekovima koristi kao efikasno sredstvo protiv gastritisa, regulišući nivo želudačne kiseline i ublažavajući tegobe kod čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu.
  2. Za Probleme sa Disanjem: Preporučuje se protiv bronhitisa, kašlja i prehlada, pružajući olakšanje i podršku zdravlju disajnih organa.
  3. Antioksidativna Moć: Idjirot je moćan antioksidant koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala, što može biti korisno osobama sklonim moždanim udarima.

Priprema Čaja

Preporučuje se priprema čaja na hladno, posebno za osobe obolele od raka pluća. Jednu kafenu kašičicu idjirota prelijte šoljom hladne vode uveče, ostavite da prenoći, a ujutro blago zagrejte (ne do ključanja), procedite i pijte u malim gutljajima.

Lekoviti Deo Biljke i Hemijski Sastav

Osušeni rizom idjirota sadrži etarsko ulje, tanine, sluzi i skrob, pružajući širok spektar lekovitih svojstava.

Upotreba u Narodnoj Medicini

U narodnoj medicini, idjirot se koristi kao gorko sredstvo za povećanje apetita i olakšavanje varenja. Takođe se koristi za žvakanje radi odvikavanja od pušenja.

Ograničenja u Upotrebi

Dužu upotrebu treba izbegavati zbog toksičnosti određenih sastojaka, poput β-azarona. Uvek se pre upotrebe konsultujte sa stručnjakom ili farmaceutom, posebno ako imate neka postojeća zdravstvena stanja ili uzimate lekove.

Pakovanje 100g rinfuz

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top