Glutensko brašno 500g Macrobiotic
Glutensko brašno se najviše koristi za pravljenje seitana (sejtana) tzv. pšeničnog mesa. Sadrži veoma visok procenat proteina, čak 80% proteina. Znatno smanjuje vreme pravljena u odnosu na tok pravljenja sa običnim brašnom.
Recept za seitan :
Umešajte brašno i vodu i formirajte kuglu i stavite u hladnu vodu oko 10 min. Ovo je potrebno testu za odmor i za završno formiranje.
Dok testo odmara, pripremite lonac sa vodom i zeleni. Nakon 10-ak minuta odmoreno testo stavite u gazu i zavežite. Nemojte jako stiskati jer testo kuvanjem malo naraste.
Stavite testo u posudu sa vodom (bez zeleni) i stavite da provri. Nakon što proključa, izvadite i sada stavite u lonac sa ostalim namirnicama – zeleni i malo soja sosa. Polupoklopljeno kuvajte oko 1 sat.
Ostavite da se testo ohladi u vodi u kojoj se kuvalo. Stavite da se ocedi na cediljki. Tu vodu nemojte bacati već je procedite i njome prelijte sejtan ako nameravate da ga čuvate u frižideru. Na ovaj način može da stoji i 2 -3 dana.
Sejtan koristite kao meso – pržite, dinstajte, meljite…
Nutritivna vrednost na 100g:
ENERGETSKA VREDNOST 419kcal
MASTI 7gg
od čega zasićene 4,4g
UGLJENI HIDRATI 9g
od čega šećeri 3,3g
PROTEINI 80g
SO 0,3g
Pakovanje 500g Macrobiotic
Zemlja porekla: Poljska
Cena se redovno ažurira