Kumin mleveni 100g

169 RSD

Kategorija: Oznake: ,

Kumin mleveni 100g

Indijski kim – kumin mleveni (Cuminum cyminum) daje hrani ukus svojstven indijskoj kuhinji. Kao začin koristi se u pripremi svih vrsta jela – od peciva i salata do jela od povrća, pirinča, mahunarki, sira i raznih priloga.

Originalno stanište kumina nije zaista poznato međutim postoji teorija da bi kumin mogao da datira iz doline Nila kao i da se odatle proširio u druge zemlje Severne Afrike, Jugozapadne Azije, Istocno Sredozemlje pa sve do Indije.

Ova biljka se gaji zaista dugo, smatra se čak i hiljadama godina a najveći njeni proizvođači su Indija i Iran dok se ova biljka uzgaja u Šri Lanki, Pakistanu, Turskoj, Maroku, Siciliji, Kini itd.

Redovna upotreba kumina u pripremi hrane blagotvorno deluje na:

poboljšanje varenja, smanjenje gasova i nadutosti, neutralisanje viška kiseline, normalno lučenje probavnih sokova, uklanjanje stomačnih grčeva, normalno kretanje hrane kroz creva, probleme sa mokraćnim putevima.

Poboljšava metabolizam, štiti nas od infekcija, bori se protiv umora i iscrpljenosti, koristan je i u lečenju anemije, otklanja bolove u trbuhu čak i kod novorođenčadi, ima antikancerogene osobine pa je dobar u zaštiti od različitih vrsta karcinoma.

Dodatno se veruje da podiže telesnu temperaturu što opet doprinosi ubrzavanju metabolizma sto je vec navedeno u tekstu pa utiče na gubitak kilograma dakle povoljan je za osobe koje žele da smršaju.

Pakovanje 100g rf

Original pakovanje 500g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top