Lotos koren čaj 50g

1.799 RSD

Čaj od lotosovog korena se posebno se preporučuje astmatičarima i kod akutnog i hroničnog bronhitisa.

 

Lotos Koren Čaj 50g

Čaj od lotosovog korena se posebno preporučuje astmatičarima i kod akutnog i hroničnog bronhitisa. Ovaj čaj povoljno deluje kod prehlade, upale sinusa, ublažavanja kašlja, prolećnih alergija, respiratornih problema, rastvaranja viška sluzi u telu, i kao odličan diuretik.

Prednosti i Upotreba

Respiratorni Problemi:

Lotosov koren olakšava eliminaciju sluzi iz pluća i bronhijalnih puteva, ublažava kašalj i povoljno deluje na bubrege jer omogućava izbacivanje viška tečnosti. Posebno se preporučuje kod astme, akutnog i hroničnog bronhitisa.

Prolećne Alergije:

Veoma je koristan kod prolećnih alergija, koje prema makrobiotičkom pristupu ukazuju na postojanje neravnoteže u organizmu.

Sastav i Hranljive Materije

Sastojci: Čaj od korena lotosa sadrži nelbumin, aparagin i skrob.

  • Nelbumin: Stimuliše telesne tečnosti i mišićno tkivo.
  • Asparagin: Stimuliše izbacivanje otpadne sluzi iz pluća i bronhijalnih puteva.
  • Skrob: Sadrži 13% jednostavnih šećera, pružajući energiju i hranljivost.

Poreklo i Tradicija

Lotos je biljka sa korenom smeštenim na dnu vodenih površina, dok listovi i cvet izviruju iznad vode. Koren lotosa je jedna od najstarijih vrsta korenastog povrća, poreklom iz Indije, odakle su ga budistički sveštenici doneli u Kinu, a zatim u Japan. Vadi se zimi kada je najbogatiji hranjivim sastojcima.

Priprema i Upotreba

Priprema Čaja:
  1. Jedan kolut korena potopiti u dva decilitra hladne vode tokom oko dva sata.
  2. Nakon toga, kuvati oko deset minuta za čaj.
  3. Kao začin, dodati šoju ili tamari soja sos.

Upotreba:

  • Osušeni koren natopiti pre upotrebe. Nakon ceđenja kuvanog čaja, može se dodati supama, varivima ili salatama.

Recept: KINPIRA SUPA

Sastojci:

Priprema:

  1. Sitno iseckajte jednake količine korena čička, šargarepe i lotosovog korena. Osušeni lotosov koren prethodno potopite u vodi oko 30 minuta.
  2. Blago premažite tiganj susamovim uljem i zagrejte. Prodinstajte koren čička 2-3 minuta, dodajte mrvicu soli.
  3. Dodajte lotosov koren i šargarepu. Nalijte vodom, pustite da provri, smanjite plamen, poklopite i krčkajte oko 30-40 minuta.
  4. Dodajte sitno seckan crni luk i zimsku bundevu, kuvajte dok povrće ne omekša.
  5. Dodajte malo belog i tamnog ječmenog misa razmućenog u malo supe. Vratite razmućeni miso u supu i ostavite da krčka 5 minuta.

Prednosti:

Ova supa izuzetno jača krv i preporučuje se kod mnogih bolesti, ne samo alergija. Lotos koren čaj predstavlja prirodnu i hranljivu podršku za vaš organizam, posebno korisnu za respiratorne probleme i jačanje imuniteta.

Pakovanje 50g Biošpajz

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top