Organski džem od šipurka 200g
Organski džem od šipurka predstavlja pravo blago šuma sa Vlasinskog jezera. Njihova tamno ljubičasta pulpa sadrži prirodne antioksidante i vitamine A, B, C i B3.
Divlji šipurak je posebno je pogodan za decu jer uz ovaj pun i slatkast ukus, retko ko će ostati imun. Uskoro će se ovaj namaz naći na dnevnom meniju bar u sklopu jednog obroka.
Lekovitost šipurka:
Pored vitamina C, šipurak sadrži i druge vitamine i minerale pa se koristi i za lečenje drugih oboljenja. Bitno je napomenuti da je vitamin C prilično nestabilan iako se kuvanjem ploda šipurka on ne gubi i dugo ostaje prisutan i stabilan u proizvodima .
Pored vitamina C, šipurak sadrži i provitamin A, zatim vitamine iz B grupe, vitamin K, vitamin P, PP, B2 itd.. Šipurak sadrži pektin u velikim količinama, zatim tanin, flavonoid, proantocijanid, karoten, limunsku i jabučnu kiselinu, veliki broj minerala itd…
U plodu šipurka pored nabrojanih vitamina i velikog broja minerala nalaze se još i:
- Voćni šećeri od 10-22%
- Belančevina oko 4%
- Izuzetno mali procenat masnoća, svega 05-07%
- Pektina oko 25%
Pored vitamina sadrži i menerale. Bogat je gvožđem i kalijumom, zatim fosforom, natrijumom, sumporom i magnezijumom. Posebno je bogato dekstrinom, vanilinom i kiselinama.
Sastav:
divlji šipurak (75%), rektifikovani koncentrisani sok grožđa, koncentrisani sok jabuke, sredstvo za želiranje (pektin).
Napomena:
Pogodan za vegetarijansku ishranu .
Proizvedeno od 60g voća na 100g proizvoda.
Bez dodatog šećera.
Sadrži prirodno prisutne šećere.
Nakon otvaranja čuvati u frižideru i potrošiti u roku od 3 dana.
Nutritivna vrednost na 100g:
Energetska vrednost 889 kJ / 215,7 Kcal
Masti 0g
od kojih zasićene masne kiseline 0g
Ugljeni hidrati 56g
od kojih šećeri 33g
Proteini 1g
So 0g
Pakovanje 200g Nisha
Cena se redovno ažurira