Diet džem kajsija bez šećera 300g Artfood

420 RSD

Kajsije su dobar izvor vlakana i zbog toga se preporučuju osobama koje imaju problema sa varenjem ili imaju poremećen mikrobiom.

 

Diet džem kajsija bez šećera 300g

Diet džem kajsija bez šećera proizveden od najfinijih plodova voća, zasladjen fruktozom.Pasterizovano.

Jedinstveni ukus sa 30% manje kalorija u odnosu na tradicionalni džem. Pogodan za dijabetičare i osobe na niskolaloričnim dijetama.

Pasterizovan bez dodatka konzervanasa, boja ili aroma.

Kajsije su izuzetno hranljiva namirnica, predstavljaju dobar izvor vitamina C, K, A, E, vitamina B kompleksa, naročito vitamina B3, osim toga, sadrže i druge vitamine ali u nešto nižim koncetracijama. Sarže dosta minerala kao što su kalijum, mangan, bakar i fosfor. Osim minerala i vitamina, dobar su izvor vlakana.

Kajsije su dobar izvor vlakana i zbog toga se preporučuju osobama koje imaju problema sa varenjem ili imaju poremećen mikrobiom.

Povećavaju zapreminu stolice, ubrzavaju peristaltiku i stimulišu lučenje enzima koji  olakšavaju varenje hrane i na taj način sprečavaju nastanak opstipacije. Osim toga, oko polovina ukupnih vlakana je rastvornog tipa što znači da redovan unos ovog voća može pomoći u regulaciji nivoa holesterola kod osoba koje ne paze na ishranu.

Sastav:

plod kajsije (60%), fruktoza (38%), voda, sredstvo za želiranje ( pektin ), regulator kiselosti ( limunska kiselina ), tri-kalcijum citrat. Sadržaj ukupne suve materije 40-45%. Proizvedeno od min 56g voća na 100g gotovog proizvoda.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 701kJ/165kcal

Masti 0g

Proteini 1g

Ugljeni hidrati 39g

Pakovanje 300g Artfood

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top