Sojino mleko u prahu Zajic 300g

360.00RSD

Posebno su zastupljeni vitamini B i E grupe, a od minerala tu su kalcijum, fosfor, magnezijum i gvožđe.

Sojino mleko u prahu 

Sojino mleko u prahu Zajic je zdrav i lako svarljiv proizvod visoke nutritivne vrednosti. Proizvedeno od genetski nemodifikovanog zrna i predstavlja izvor proteina, vitamina, minerala i ugljenohidrata koji sporo sagorevaju. Ne sadrže holesterol, laktozu, gluten i GMO .

To su prirodni i zdravi napici, visoke hranljive vrednosti i lake svarljivosti. Imaju izvanredan ukus i aromu sa kojim možete da se osvežite, ali i da pripremite puding, musli, sos, milk šejk ili kafu.

Sojino mleko je zdrav i lako svarljiv proizvod visoke nutritivne vrednosti. Proizvedeno od genetski nemodifikovanog zrna i predstavlja izvor proteina, vitamina, minerala i ugljenohidrata koji sporo sagorevaju. Ne sadrže holesterol, laktozu i gluten.

Sojin napitak ZAJÍC NATURAL je dugotrajno, sterilizovano i homogenizovano sojino mleko u prahu vrhunskog kvaliteta. Izuzetno je prijatnog ukusa.

Uloga zaštitnih hranljivih sastojaka (minerala i vitamina), koji se nalaze u proizvodima od soje, takođe je veoma značajna za organizam. Među vitaminima posebno su zastupljeni vitamini B i E grupe, a od minerala tu su kalcijum, fosfor, magnezijum i gvožđe.

Koje su prednosti konzumiranja :

– sojino mleko sadrži samo biljne proteine
– sojino mleko ne sadrži laktozu
– samo 0,5% dece je alergično na sojino mleko
– sojino mleko smanjuje holesterol
– sojino mleko ne sadrži hormone
– sojino mleko je bogato izoflavonima.

Sojino mleko obiluje prirodnim biljnim estrogenima koji su značajni za regulisanje hormonalnog statusa, posebno kod žena.

Dobri efekti sojinog mleka

Sojino mleko pomaže pri snižavanju holesterola. Životinjsko mleko ima dosta holesterola, a sojino mleko nema apsolutno ni mali trag holesterola.

Istraživanja su pokazala da redovno konzumiranje soje može značajno smanjiti koncentraciju triglicerida i lipoproteina u krvi, a podiže nivo visokih lipoproteina gustine (HDL).

Ovaj kombinovani efekat čini sojino mleko idealnim ako imate visok holesterol ili imate porodičnu istoriju srčanih oboljenja.

Sojino mleko pomaže da izgubite težinu. Sojino mleko se pakuje sa vlaknima koja pomažu da se osećate sito za duži period. Takođe pomaže da oslobodite telo od toksina.

Dobar je izvor proteina. Sojino mleko se obrađuje vrlo malo i može imati malo manje proteina, ali je uvek dobar izvor.

Soja je ono što je poznato kao kompletan protein, što znači da sadrži sve esencijalne aminokiseline. Moramo ih unositi hranom, jer ih prirodno nema u organizmu.

Šolja kuvanog mleka od soje sadrži proteina skoro isto koliko i biftek. Za vegetarijance ili one na strogim dijetama za koje je teško dobiti dovoljno proteina, soja može biti odgovor.

Priprema : 

Pomešajte 25 g, 2 velike kašike ili 6 malih kašičica napitka sa 250ml vruće vode.

Sastav :

Kukuruzni sirup u prahu, delimično hidrogenizovano sojino ulje i sojini proteini (29,4%), regulator kiselosti (kalijum-fosfat), emulgator E471, natrijum-kazeinat, sredstvo protiv zgrudvavanja ( silicijum dioksid), so, boja-karoten.

Nutritivna vrednost na čašu od 200ml

Energetska 532kJ

Vrednost 127kcal

Masti 6,8 g

od čega zasićene 1,2g

Ugljeni hidrati 16g

od čega šećeri 5 g

Proteini 2,1g

Soli 0,13g

Sojino mleko u prahu Zajic 300g

error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top