Tempeh sirovi 200g Genie
Tempeh je izuzetno hranljiv i ukusan proteinski proizvod od fermentisanih sojinih zrna u vidu šnicli začinjenih tamari soja sosom koji brzo daje osećaj sitosti.
Bogat biljnim vlaknima neophodnim za efikasno varenje.Veoma primamljiv za osobe koje su u prelaznoj fazi ka prestanku konzumiranja namirnica životinjskog porekla. Služi se podgrejan uz povrće i žitarice, a može se dodati i u sendviče! Može se propržiti, a može se dodavati i u jela koja se kuvaju ili dinstaju.
Ima veoma nizak procenat masti, ali je veoma bogat proteinima. Takođe, odličan je izvor važnih minerala kao što su gvožđe i kalcijum, vitamini B grupe, A i C.
Sadrži velike količine mangana, bakra, fosfora, rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana, kao i velike količine masnih kiselina. Preporučuje se i osobama koje pate od dijabetesa, jer vlakna i proteini u tempehu pomažu u držanju nivoa šećera u krvi pod kontrolom.
Bogat je proteinima, vitaminima B grupe, sadrži značajne količine mangana, fosfora, magnezijuma i gvožđa. Koriste ga vegani i osobe koje ne konzumiraju meso. Konzumacijom tempeha obezbeđujete organizmu korisne prebiotike – vlakna koja utiču na razvoj dobrih bakterija u digestivnom traktu. Prirodni izvor vitamina B12. Daje veliku energiju i vitalnost.
U istraživanju Univerziteta iz Poznanja rađenom 2013. u laboratorijskim uslovima otkriveno je da tempeh stimuliše rast veoma korisne bakterije crevne flore, Bifidobacteriuma.
Sirovi tempeh se mora termički obradiri pre upotrebe.
Sastav:
soja 98%, starter kultura (Rhizopus Oligosporus).
Napomena:
Posno, bez holesterola, bez aditiva.
Način pripreme:
Dobijen prirodnom fermentacijom termički obrađene soje.
Upotrebiti u roku od 3 dana nakon otvaranja.
Nutritivna vrednost 100g :
Energija 203kcal (852kJ)
Masti 9,2g
Zasićene masne kiseline 0,6g
Ugljeni hidrati 11,9g
Šećeri 2,1g
Vlakna 3,3g
Proteini 18,4g
So 0,1g
Pakovanje 200g Macrobiotic
Cena se redovno ažurira