Tunižanske sveže urme 1kg

699 RSD

Tunižanske sveže urme 1kg

Urme sadrže 80 odsto ugljenih hidrata, zajedno sa proteinima, mineralima i vitaminima, imaju malo masnoće, nemaju holesterola i veoma su zdrave. Odlična su namirnica za one kojima je potrebno da brzo i kvalitetno nadoknade energiju (sportisti, deca).

Urme sadrže antioksidanse, minerale (gvožđe, magnezijum, kalijum, kalcijum, natrijum, selen, bakar, fosfor, mangan i cink), vitamina (A. B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E i K) i pigmenata (beta-karoten, lutein i zeaksantin).

Prirodni šećer koji se nalazi u urmama je savršena alternativa običnom šećeru. Lako se probavljaju i smanjuju osećaj gladi.

Nazivaju se vitaminom za oči, jačaju rad srca, snižavaju LDL holesterol, olakšavaju porođaj, regulišu telesnu težinu, smanjuju krvni pritisak, energetski izvor, hrana za bebe, idealna poslastica za dane posta,…

– 100 g urmi sadrži oko 0,90 g gvožđa, što je oko 11% preporučene dnevne vrijednosti.

– Urme se nazivaju «vitaminima za oči».Lutein i zeaksantin su posebno važni za mrežicu i makulu oka, jer potpomažu ćelije epitela za dobar vid i mogu sprečiti oštećenje makule, koje se javlja u starosti.

– Urme sadrže kalijum, koji je koristan kod zaustavljanja dijareje.

– Eksperiment koji su sproveli na Univerzitetu za nauku i tehnologiju u Jordanu pokazali su da konzumiranje urmi 4 nedelje pre porođaja majkama može da olakša porođajne bolove i umanji krvarenje.

– Zbog visokog udela hranjivih materija, urme kod čoveka izazivaju osećaj sitosti i olakšavaju gubitak težine. – Jačanje srca. Tokom noći potopiti urme sa semenkama u vodu.

-Ujutro iz njih ukloniti semenke, samleti ih u blenderu zajedno s vodom u kojoj su tokom noći stajale. Uzimati nekoliko puta dnevno kako bi se ojačalo srce.

– Urme imaju sposobnost da smanju nivo LDL neželjenog holesterola u telu.

– Istraživanja pokazuju da 370 miligrama magnezijuma dnevno može smanjiti krvni pritisak.

– Prirodni šećer koji se nalazi u urmama ima vrlo malo kalorija, a dosta energetske vrednosti.

– Idealna hrana za one koji poste.

– Šećer iz urmi je vrsta šećera koja se najlakše otapa i vari, pa je on prikladan za novorođenčad, s tim da urme treba da budu usitnjene ili namočene u vodi pre davanja detetu, kako bi ih ono lakše pojelo. Savremeni institut za hranu savetuje da se deci koja pate od prirodne nervoze ili hiperaktivnosti daju urme.

Sastav :

sveža urma.

Tunižanske sveže urme 1kg

Zemlja porekla : Tunis

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top