Tunižanske sveže urme 1kg

699 RSD

Tunižanske Sveže Urme: Superhrana za Energiju i Zdravlje

Tunižanske Sveže Urme: Superhrana za Energiju i Zdravlje

Tunižanske sveže urme ne samo da čine ukusnu poslasticu već su i bogat izvor hranljivih materija, čineći ih idealnim izborom za svakoga ko želi brzo nadoknaditi energiju ili podržati svoje zdravlje na prirodan način.

Nutritivna Vrednost Urmi:

Urme su bogate ugljenim hidratima, proteinima, mineralima i vitaminima. Sadrže preko 80% ugljenih hidrata, što ih čini izuzetno hranljivim. Osim toga, sadrže nizak sadržaj masti i ne sadrže holesterol, čineći ih optimalnim izborom za sve uzraste.

Bogatstvo Nutrijenata:

Urme su prava riznica antioksidanasa i vitalnih minerala kao što su gvožđe, magnezijum, kalijum, kalcijum i natrijum. Takođe sadrže selen, bakar, fosfor, mangan i cink, te obilje vitamina A, B kompleksa, C, E i K. Pigmenti poput beta-karotena, luteina i zeaksantina pružaju podršku zdravlju očiju.

Zdravstvene Prednosti Urmi:
  • Stabilizacija energije: Urme su izvrstan izvor brze energije i pomažu u održavanju stabilnog nivoa energije tokom dana. Takođe smanjuju osećaj gladi i olakšavaju digestiju.
  • Zaštita srca: Jačaju rad srca, snižavaju LDL holesterol i regulišu težinu.
  • Podrška tokom porođaja: Olakšavaju porođajne bolove i smanjuju krvarenje tokom porođaja.
  • Izvor energije za sportiste: Korisne su za sportiste koji zahtevaju brzu i dugotrajnu snagu.

Nutritivna Vrednost:

Na primer, 100 grama urmi sadrži oko 0,90 grama gvožđa, što je otprilike 11% preporučene dnevne vrednosti za odrasle. Takođe su bogate kalijumom i magnezijumom, od vitalnog značaja za regulisanje krvnog pritiska i zaustavljanje dijareje.

Raznovrsna Upotreba:

Urme se lako mogu uključiti u svakodnevnu ishranu. Mogu se jesti same kao brza užina ili dodavati u smutije, salate, pečene proizvode ili konzumirati sa sirom. Njihova raznovrsna upotreba i izuzetan ukus čine ih dragocenim dodatkom svakoj ishrani.

Zaključak:

Urme su ne samo izuzetno hranljive već i ukusne. Njihove brojne zdravstvene koristi, zajedno sa visokom nutritivnom vrednošću, čine ih idealnim izborom za sve koji teže očuvanju zdravlja i vitalnosti. Uvrstite sveže urme u svoju ishranu i iskusite sve prednosti ove superhrane.

Pakovanje 1kg

Zemlja porekla : Tunis

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top