Ulje koštice grožđa El Capitano 1l

990 RSD

Ulje koštice grožđa El Capitano 1l

Jestivo rafinisano ulje od koštice grožđa El Capitano . Ovo jedinstveno ulje koristi se za sve načine pripreme hrane. Usled visoke tačke sagorevanja, izvanredno je za pečenje i prženje, ali isto tako i za salate i prelive.

Ima nizak sadržaj zasićenih masti, koje ljudski organizam teško apsorbuje. Bogato je polizasićenim mastima i vitaminom E.

Koristi se za salate, marinade, prženje, kao masažno ulje, za opekotine od sunčanja, za negu kose, kao krema za lice, usne i ruke.

Visoka tačka dimljenja čini ovo ulje pogodnim za duboko prženje. Ovo je ulje prijatnog ukusa koji podseća na jezgraste plodove. Njegova kalorična vrednost je slična drugim jestivim uljima, no kako su manje količine dovoljne ono se može primenjivati u malo masnim dijetama (dnevna doza je 25 g dnevno).

Ovo je ulje čest sastojak proizvoda namenjenih nezi oštećene  kože, ili kože izložene stresu, zato što ovo ulje poseduje regenerativne sposobnosti koje omogućuju bolje funkcionisanje procesa hidratacije. Naročito je delotvorno za obnavljanje kože oko očiju. Pokazalo se efikasnim i u nezi strija.

Pakovanje 1l El Capitano

Zemlja porekla: 

Spanija

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top