Vegapčić Ćevap 200g

320 RSD

Vegapčić ima visok sadržaj biljnih vlakana prirodnog porekla.

Nema na zalihama

Vegapčić Ćevap 200g

Vegapčić ćevap se sastoji od proklijalog zrna pšenice i začina, namenjene su veganima, vegeterijancima, ljudima u postu prosto svima koli žele zdravo da se hrane ili iz nekog drugog razloga ne mogu ili ne žele da jedu meso.

Vrlo je ukusan (sto nije uvek slučaj sa proizvodima ovog tipa) i vrlo verno prezentuje ukus i doživljaj pravog srpskog tradicionalnog roštilja.

Bez konzervansa, soje, veštačkih boja i aroma, posno na vodi.

Dakle samo žito i prirodni začini, tako da je izuzetno zdrav kao proizvod od proklijalog semena. Iako su klice tradicionalno upotrebljavane kao izvor hrane u pojedinim kulturama, ova oblast je tek relativno skoro detaljnije istražena.

Kako postoji povećana tražnja za prehrambenim proizvodima koji imaju funkcionalna svojstva, isklijala semena se javljaju kao novi trend na tržištu prehrambenih proizvoda.

U ovom procesu dolazi do degradacije osnovnih makronutrijenata, kao što su ugljenihidrati, proteini i masne kiseline, što je praćeno povećanjem sadržaja prostih šećera, slobodnih amino kiselina i organskih kiselina. Uzimajući sve u obzir, isklijavanje se može smatrati za metod “zelenog inžinjerstva” radi akumulacije prirodnih bio aktivnih komponenti.

Ovo isklijalo jestivo seme i klice su bogate aktivnim komponentama koje se mogu konzumirati kao funkcionalna hrana radi sprečavanja hroničnih oboljenja. Originalni sastav semena se esencijalno menja tokom klijanja. Menja se kvalitet proteinskih frakcija i sadržaj amino kiselina tokom isklijavanja.

Kao posledica ovih promena, biološka vrednost proteina u isklijalim semenima se povećava, a povećana svarljivost je utvrđena u eksperimentima.

Isklijala semena se mogu smatrati za mini bio-fabrike koje ne samo da produktuju vitamine i antioksidante, već takođe čine i nutritijente kao što su protein lakše dostupan.

Sastav:

proklijala pšenica, crni luk, beli luk, biber, so, koren od tapioke.

U svom sastavu nema dodatke samo žito i začine, tako da je izuzetno zdrav kao proizvod proklijalog semena. Ima visok sadržaj biljnih vlakana prirodnog porekla.

Ćevapi od proklijalog žita se pripremaju tako što se 3-4 minuta peče vrelom ulju. Da postanu hrskavi. Takođe, mogu da se peku i u rerni na papiru za pečenje, bez ulja”.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska vrednost 631kJ/149kcal

Masti 3g

Ugljeni hidrati 25g

Proteini 3g

Vlakna 14g

So 0,002g

Vegapčić 200g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top