Pšenica belija 500g

90 RSD

Pšenica Belija: Ključna Superhrana za Vitalnost i Zdravlje

Pšenica Belija: Ključna Superhrana za Vitalnost i Zdravlje

Pšenica belija je jedna od najvažnijih žitarica u svetu, koja se često koristi za proizvodnju hleba, peciva i drugih proizvoda od brašna. Poreklom je iz jugozapadne Azije i ističe se svojim biološkim i pekarskim svojstvima.

Bogatstvo Nutrijenata za Celokupno Zdravlje

Celo zrno pšenice sadrži širok spektar vitamina i minerala, uključujući vitamine B, E, D, K i provitamin A, kao i minerale poput fosfora, kalijuma, gvožđa, magnezijuma i kalcijuma. Posebno vredne su pšenične klice, koje dodaju dodatnu nutritivnu vrednost.

Lekovita Svojstva

Pored svoje nutritivne vrednosti, pšenica ima i lekovita svojstva koja su poznata već vekovima. Redovna konzumacija kuvane pšenice može pomoći u prevenciji opstipacije, hemoroida, raka debelog creva i drugih gastrointestinalnih problema. Takođe, jača imunitet, reguliše probavu, leči kožne probleme i smanjuje upalne procese.

Za Održavanje Zdrave Težine

Studije su pokazale da kuvana pšenica može biti korisna kod održavanja zdrave telesne težine. Ona je bogata dijetetskim vlaknima, koja doprinose osećaju sitosti, pomažu u snižavanju holesterola i regulišu nivo šećera u krvi.

Koristi za Metabolički Sindrom i Zdravlje Srca

Pored toga, kuvana pšenica posebno korisna za pacijente sa metaboličkim sindromom, jer može pomoći u smanjenju visokog krvnog pritiska, nivoa triglicerida i regulisanju telesne težine. Njeni nutritivni sastojci podržavaju zdravlje srca i krvnih sudova.

Pakovanje 500g Galus Doo

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top