VEGEBEAT BURGER 200g

440 RSD

VEGEBEAT BURGER 200g

Vegebeat burger može biti i sa žitaricama, a opet ukusan, kao i onaj sa mesom.

Veganski burger, poznat i kao vege burger, predstavlja alternativu klasičnom hamburgeru koji se priprema bez ikakvih sastojaka životinjskog porekla. Ovaj burger se često pravi od biljnih namirnica, pružajući ukusnu i hranljivu opciju za vegetarijance, vegane ili one koji jednostavno žele diversifikovati svoj obrok.

Evo nekoliko ključnih karakteristika vege burgera:

Baza od povrća ili mahunarki:

Vege burgeri se često prave od povrća, kao što su crni pasulj, leblebije, sočivo, kinoa, grašak ili šargarepa. Ove sastojke povezuje smesa koja formira kompaktnu i ukusnu podlogu za burger.

Vegetarijanski vezivni sastojci:

Da bi se smesa održala kompaktnom, često se koriste vezivni sastojci poput hlebnih mrvica, brašna ili lanenog semena (koje se može koristiti kao zamena za jaja).

Aromatični dodaci:

Da bi se postigao bogat ukus, dodaju se različiti začini i aromatični sastojci poput belog luka, crnog bibera, crvene paprike, origana, majčine dušice ili bilo kojeg začina koji odgovara vašem ukusu.

Prateći sastojci:

Vege burgeri se obično poslužuju sa standardnim hamburger dodacima, kao što su paradajz, listovi zelene salate, crveni luk, avokado i veganski majonez ili drugi umaci.

Pogača:

Da bi se burger poslužio, koristi se veganska pogača. Veganske pogače se često prave bez jaja i mlečnih proizvoda.

Zdrava alternativa:

Veganski burgeri često pružaju zdraviju alternativu klasičnim hamburgerima, s nižim sadržajem zasićenih masti i bez holesterola. Takođe, često su bogati vlaknima, vitaminima i mineralima zbog upotrebe biljnih sastojaka.

Ovaj tip burgera postaje sve popularniji kako se svest o veganskoj ishrani širi, pružajući raznovrsnu i ukusnu opciju za ljude sa različitim dijetetskim preferencama.

Sastav:

voda, strukturni proteini soje, aroma mix, crni luk, metilceluloza, kalijum sorbat, beli luk, biber.

Potrebna je termička obrada pre konzumacije.

Nutritivna vrednost na 100g :

Energetska vrednost 763KJ/182 kcl

Masti 9,5g

zasićene masne kiseline 1,2g

Ugljeni hidrati 10g

od toga šećeri 3g

Proteini 14g

So 1g,

Zenlja porekla Srbija

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top