Keto ishrana

Ishrana bazirana na ketonima, poznata kao keto ishrana, predstavlja poseban pristup ishrani koji se fokusira na minimalan unos ugljenih hidrata. Dok se masti koriste kao glavni izvor energije. Ako se borite s viškom kilograma već neko vreme, možda je vreme da istražite napredne pristupe ishrani koji mogu revitalizovati vaše telo i pomoći vam da postignete svoje ciljeve u vezi sa težinom.

Sve više ljudi shvata značaj keto ishrane kao ključnog faktora za unapređenje zdravlja i prevenciju različitih oboljenja.

Jedan od režima ishrane koji je dobio na popularnosti u poslednje vreme je upravo keto ishrana.

Ovaj plan ishrane podrazumeva značajno smanjenje unosa ugljenih hidrata. To dovodi telo u stanje koje se naziva ketoza, gde organizam postaje efikasan u sagorevanju masti radi dobijanja energije.

Keto ishrana je prvobitno razvijena kao terapija za neurološke poremećaje poput epilepsije.

Sa sve većim brojem istraživanja koja podržavaju njenu efikasnost, keto ishrana dobija na važnosti i priznanju u medicinskoj zajednici u tretiranju različitih oboljenja, uključujući srčane bolesti, rak, Alchajmerovu i Parkinsonovu bolest, policistični sindrom jajnika, povrede mozga, pa čak i akne.

Ovaj plan ishrane podrazumeva niski unos ugljenih hidrata, umeren unos proteina i visoki unos masti. Tipičan odnos makronutrijenata je obično 75% masti, 20% proteina i oko 5% ugljenih hidrata.

Keto ishranom možete efikasno smanjiti telesnu masu i smanjiti faktore rizika za različite bolesti.

Brojna istraživanja pokazuju da je ketogena dijeta često superiornija u poređenju s uobičajeno preporučenim dijetama sa niskim sadržajem masti ili bez masti.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top