Agar Agar prah 70g We are one

599.00RSD

 Bez ukusa i mirisa, a najčešće se koristi kao veganska alternativa želatinu

Agar Agar prah  

Ova alga je prozracno-crvenkasto-smedje boje. Nalazi se na obalama Tihog okeana u Kini, Japanu i Šri Lanki. Zatim, raste i duž obale Južnoafricke Republike na dubinama od 100 metara. Veoma cesto naraste i do tri metara u duzinu.

Agar-Agar je prirodni želatin u prahu za želiranje koji se dobija od crvenih morskih algi pod nazivom Gelidium. Prah je bez ukusa i mirisa, a najčešće se koristi kao veganska alternativa želatinu.

Još jedna prednost agar-agara pre želatina je njegova kalorična vrednost, odnosno, njegovo odsustvo (tj. 0 kcal).Ovaj želatin telo ne metaboliše, dok u 100 grama. proizvod sa želatinom sadrži 355 kcal.

Sastav:

100% Agar Agar prah dobijen iz Gelidium alge

Ovaj dodatak ishrani za ljudsko telo je prebiotički – naša creva su naseljeni mikroorganizmima koji se hrane na njoj, zahvaljujući ovakvoj ishrani stvaraju pozitivnu mikrofloru. Takođe, ti mikroorganizmi proizvode agar-agar u amino kiseline, vitamine i druge korisne elemente u tragovima.

Agar-agar sadrži grublje vlakno u velikoj količini, tako da se toksini, soli teških metala, žlezde izlučuju iz tela, tako je osigurano efikasno čišćenje jetre od štetnih komponenti.

Osim toga dobro se bavi problemom povećanja formiranja ploda u crevima, prilagođava kiselost želudačne tečnosti i okružuje zidove želuca. 

Takođe je primećeno blagotvorno dejstvo E406 na povećanje imuniteta, smanjenje holesterola u krvi i stabilizacija nivoa glukoze.

Ovaj dodatak ishrani u našem organizmu izvozi korisne elemente, kao što su magnezijum, gvožđe, kalcijum, kalijum, jod, mangan, fosfor, cink. Korisni elementi zauzvrat stimulišu funkcije štitne žlezde i poboljšavaju metabolizam.

Alga u obliku želea je izuzetno cvrste strukture i postojanosti. Sadrze galaktopiranoze (jedna vrsta osnove polisaharida), to jest prirodne secere, koji su pogodni za upotrebu u dijetalnij ishrani.

Zatim, agrofite koji na neki nacin prenose svoju hladnu energiju na organizam, cime umiruju upalne procese i druga topla stanja, koja mogu imati negativan uticaj na srce i pluca.

Alge uopsteno podsticu varenje i peristaltiku creva, omeksavaju stolicu i deluju umirujuce na upaljene hemoroide.

Algininska kiselina, kao sundjer, upija toksine i radioaktivne supstance iz organizma, koji se nakon toga putem stolice izlucuju van.

Prehrambene vrednosti

 Sadrži 80% vlakana, ne sadrži masnoće i proteine, a ima malu količinu šećera.

Deset grama ili dve kašičice agara, sadrži svega tri kalorije. Takođe sadrži malu količinu joda i drugih minerala. 

Želatin upija glukozu u želucu, prolazi kroz probavni sistem vrlo brzo i sprečava zadržavanje i skladištenje viška masnoće.

Svojstvo upijanja vode takođe pomaže u eliminaciji suvišne telnosti . 

Zbog velike količine vlakana koristi se i kao laksativ. U odnosu na običan želatin biljni želatin iz algi ima mnogo veću moć želiranja i stabilniji je na sobnoj temperaturi u odnosu na želatin.

Način upotrebe: 

Koristi se 1% u odnosu na količinu vode (1g/100ml). Pre upotrebe prah razmutiti u malo vode (da nije vrela), zatim u odgovarajućoj količini vode kuvati pet do sedam minuta.

Kod pripreme jela u kojima ćete koristiti agar-agar možete dodati i sve ostale sastojke osim dodavanja vode. Jedini uslov je da temperatura vode u kojoj je prah otopljen ne sme biti ispod 50 stepeni.

Nakon što ste dodali sve sastojke u rastvor vode i agar agar praha – smesu ostavite da odstoji kako bi očvrsnula.

Koristi se za razne dezerte, sladolede, krem supe… Daje osećaj sitosti pa se može koristiti u raznim dijetama.

Način proizvodnje:

Bez laktoze, Non Gmo, Vegan, Vegetarian

Agar Agar prah 70g We are one
Scroll to Top