Kari u prahu 20g Herbella

45 RSD

Na našim prostorima kari se najčešće koristi kao dodatak jelima od mesa i to prevashodno piletini (recept za piletinu sa karijem).

Kategorija: Oznake: ,

Kari u prahu 20g

Kari je zapravo mešavina začina koji potiču iz južnoazijskih zemalja. Budući da se sastoji iz više začina, ova mešavina ima široku lepezu varijacija ukusa, ljutine i vrste jela kojima se dodaje.

Sam kari je zapravo vrsta indijskog jela čija se sadržina znatno menja u zavisnosti od tradicije i regiona u kojem se sprema. Ovo jelo, opet u skladu sa regionom i kulturnim nasleđem, sprema se sa različitim biljnim začinima od kojih je najčešći ljuta papričica.

Kari kao začin, napravljen je prvobitno kako bi oslikavao ukus azijske kuhinje i šire je rasprostranjen u zapadu dok se u azijskim zemljama ređe koristi.

Osnovni sastojci karija:

korijander, kurkuma, kumin, seme piskavice i ljuta papričica. Ovi sastojci imaju odgovarajući odnos, a sam kari može sadržati i druge začine od kojih su najčešći đumbir, beli luk, seme komorača, kim, cimet, karanfilić, beli i crni biber.

Na našim prostorima kari se najčešće koristi kao dodatak jelima od mesa i to prevashodno piletini (recept za piletinu sa karijem). Zatim raznim jelima od pirinča, gulašima i jelima od ribe.

Sastav: kari u prahu, pakovanje 20g Herbella

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top