Kurkuma u prahu 100g

79 RSD

Kurkuma u Prahu: Moćni Prirodni Lek

Kurkuma u Prahu: Moćni Prirodni Lek

Kurkuma u prahu, sa svojim aktivnim lekovitim sastojkom kurkuminom, predstavlja jedan od najmoćnijih prirodnih lekova. Ovaj začin, dugo cenjen u ajurvedskoj medicini, otkriven je kao pravo čudo prirode.

Poreklo i Istorija

Kurkuma, korenasta biljka iz porodice đumbira, potiče iz vlažnih prašuma južne Azije. Već hiljadama godina, kurkuma je bila cenjena zbog svojih nutritivnih i lekovitih svojstava.

Lekovita Svojstva

Kurkuma poseduje niz korisnih svojstava:

 • Protivupalno Dejstvo: Kurkuma je poznata po svojim protivupalnim osobinama, što je čini efikasnom u smanjenju upala u organizmu.
 • Podrška Probavi: Aktivni sastojak kurkumin pomaže u održavanju zdravlja probavnog sistema, smanjujući nadutost i podržavajući normalno funkcionisanje creva.
 • Antioksidativno Delovanje: Kurkuma je snažan antioksidans, što znači da pomaže u borbi protiv slobodnih radikala i oksidativnog stresa u organizmu.
 • Antikancerogeno Dejstvo: Istraživanja pokazuju da kurkuma ima potencijalna antikancerogena svojstva, što može pomoći u prevenciji određenih vrsta karcinoma.
 • Podrška Imunološkom Sistemu: Redovno konzumiranje kurkume može ojačati imunološki sistem i pomoći organizmu da se bori protiv infekcija.
 • Regulacija Nivoa Šećera u Krvi: Kurkuma može pomoći u stabilizaciji nivoa šećera u krvi, posebno kod osoba sa dijabetesom tipa II.

Upotreba u Kulinarstvu

Kurkuma se koristi u raznovrsnim kulinarstvima:

 • Curry Začin: Kurkuma je osnovni sastojak curry začina, koji se često koristi u indijskoj, tajlandskoj i drugim azijskim kuhinjama.
 • Začinjenje Jela: Dodajte kurkumu u pripremu jela od povrća, mesa, mahunarki i pirinča kako biste obogatili ukus i boju vaših obroka.
 • Začin za Napitke: Kurkuma se može dodati u smutije, čajeve i zlatno mleko radi dobijanja dodatne nutritivne vrednosti i ukusa.

Kako Koristiti Kurkumu

Evo nekoliko načina kako je možete koristiti:

 1. Dodajte je u kari, supe, gulaše i umake kako biste obogatili njihov ukus i boju.
 2. Pomešajte je sa medom i toplom vodom za pripremu zlatnog mleka, popularnog napitka sa brojnim zdravstvenim beneficijama.
 3. Koristite je kao začin za pečenje povrća ili mesa, dodajući je u marinade ili suve začine.
 4. Dodajte je u smutije i napitke za dodatnu antioksidativnu podršku i ukus.

Kurkuma je takođe dostupna u obliku dodataka ishrani ( kapsula), što vam omogućava da lako integrišete ovo moćno lekovito sredstvo u vašu svakodnevnu ishranu.

Pakovanje 100g

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top