Kurkuma u prahu 100g

65 RSD

Kurkuma u prahu 100g

Kurkuma u prahu je jedan od najmoćnijih prirodnih lekova. Aktivni lekoviti sastojak u kurkumi zove se kurkumin. Medicinska svojstva ovog začina postepeno su se razotkrivala, a već odavno je izvesno da kurkuma poseduje protivupalna svojstva, međutim nedavna istraživanja su pokazala da je kurkuma – pravo čudo prirode.

U ajurvedskoj medicini kurkuma je od davnina poznata kao biljka koja jača i neguje organizam.

Kurkuma je korenasta biljka iz porodice đumbira, koja raste uglavnom u južnoj Aziji, a od davnina je cenjena zbog svojih nutritivnih svojstava.

Deluje kao snažan antioksidans i ima protv upalna svojstva, a ajurvedska medicina je smatra izuzetno lekovitom biljkom. Kurkuma se smatra jednim od najjačih prirodnih antibiotika, ali za razliku od ostalih antibiotika koji uništavaju dobre bakterije i floru u crievima, ona pomaže razvoju dobrih bakterija.

Kurkuma u prahu je jedan od glavnih sastojaka začina curry. Upravo zbog kurkume curry ima tako lepu žutu boju. Iistraživanja sve više otkrivaju lekoviti sastav i delovanje kurkume. Ovaj začin postaje sve popularniji ne samo u kuhinji, nego i kao dodatak ishranirani.

Kurkuma sadrži kurkumin, kao osnovni aktivni sastojak, a koji poseduje antioksidativna, protuupalna i antikancerogena svojstva.

Konzumiranjem kurkume u prahu i meda značajno se poboljšava probava.

Po nutritivnim vrijednostima, kurkuma je bogat izvor gvožđa, mangana, vitamina B6, dijetarnih vlakana i kalijuma.

Kurkuma sa svojom karakterističnom žutom bojom i aromom oplemeniće vaše prirodne kulinarske kreacije. Ovaj 100% prirodni prah kurkume izvrsno se slaže kao začin sa jelima od mahunarki i pirinča ili kao dodatak raznim umacima i prelivima.

Pakovanje 100g

Original pakovanje 1kg

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top