Organska Crna Melasa 550g

499 RSD

Dovoljno je konzumirati melasu na prazan stomak razmućenu u čaši hladne vode.

Organska Crna Melasa 550g

U procesu proizvodnje šećerne trske ekstrahuje se crna melasa, u kojoj se svi korisni nutrijenti šećerne trske koncentrišu.

Sastav: Organska crna melasa

Vodi poreklo sa Kariba, gde je gajenje šećerne repe i šećerne trske bilo najrasprostranjenije, dok nije početkom XX veka počelo da se uvozi u Sjedinjene Američke Države. Proizvodi najviše na područjima Indije, Tajlanda, Brazila i Sjedinjenih Američkih Država, a ima je i na našim područjima.

Melasa sirup je sporedni proizvod u proizvodnji šećera i dobija se od šećerne repe ili šećerne trske. Ovaj zaslađivač se koristi i kao zdrava zamena za šećer. Ima svojstven miris i slatkast ukus.

Ovaj tamni, gusti sirup sadrži najviše šećera, oko 50% (najviše saharoze), ali i druge hranljive sastojke. Što se tiče kalorija, 100 grama melase ima oko 290 kalorija. Vitamin B6 0.7 mg, kalcijum 205 mg, gvožđe 4.7 mg, magnezijum 242 mg, kalijum 1464 mg.

Bogata je gvožđem, kalcijumom, kalijumom, magnezijumom, manganom, vitaminom B6, selenom i bakrom.

Znajte da je melasa za zdravlje jako dobra jer sadrži više antioksidanasa od ostalih zaslađivača, osim naravno meda.

Ako je uvedete u vašu svakodnevnu ishranu rešićete mnoge zdravstvene probleme.

Odličan je izvor energije i smanjuje malaksalost, ali i nervnu napetost. Ne brinite za gojaznost, jedna kašika ovog sirupa ima samo 60 kalorija. Sadrži vitamin B6 koji pomaže da se ublaže jutarnje mučnine u trudnoći.

Tajna dobrobiti melase je u tome što je sve nezdrao odrstanjeno iz belog šećera (u kome samo ostaju ugljeni hidrati), se zadržava upravo u melasi, na osnovu čega se “smeđi šećer” smatra kao zdraviji, jer u njegovom sastavu ima više melase.

Kao lek olakšava bolne menstruacije. Ublažava i simptome menopauze. Postoji mnogo prirodnih laksativa koji uspešno rešavaju problem opstipacije i zatvora stolice. Pored pivskog kvasca, mlevenog lana i mnogih drugih još jedno provereno sredstvo je protiv zatvora.

Dovoljno je konzumirati jednu kašičicu melase na prazan stomak razmućenu u čaši hladne vode. Preporučuje se kao alternativa za beli šećer kod dijabetičara. Pošto sadrži gvožđe koristi se i za lečenje anemije. Kao lek sadrži i bakar koji se takođe preporučuje kada je u pitanju malokrvnost.

Uz upotrebu melase preporučuje se i unos namirnica kao što su džigerica, žumance, crveno meso, pasulj. Kalcijum, magnezijum i vitamin D  koji su izuzetno važni za zdravlje kostiju. Preporučuje kao prevencija od osteoporoze kod žena u klimaksu.

Lekovita svojstva melase:
  • Sprečava anemiju
  • Ublažava menstrualne probleme
  • Pomaže kod opstipacije i problema sa varenjem
  • Poboljšava rad srca
  • Protiv stresa
  • Poboljšava san
  • Kao prevencija raka
  • Održava kosti i mišiće jačim
  • Povećava energiju i izdržljivost
  • Za zdravu kosu

Pakovanje 400g Bio Agros

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top