Organska Crna Melasa 400g

770 RSD

U procesu proizvodnje šećerne trske ekstrahuje se organska crna melasa, u kojoj se svi korisni nutrijenti šećerne trske koncentrišu.

 

Nema na zalihama

Organska Crna Melasa 400g

U procesu proizvodnje šećerne trske ekstrahuje se organska crna melasa, u kojoj se svi korisni nutrijenti šećerne trske koncentrišu.

Vodi poreklo sa Kariba, gde je gajenje šećerne repe i šećerne trske bilo najrasprostranjenije, dok nije početkom XX veka počelo da se uvozi u Sjedinjene Američke Države. Proizvodi najviše na područjima Indije, Tajlanda, Brazila i Sjedinjenih Američkih Država, a ima je i na našim područjima.

Melasa je bogata gvožđem, kalcijumom, kalijumom, magnezijumom, manganom, vitaminom B6, selenom i bakrom.

Sirup je sporedni proizvod u proizvodnji šećera i dobija se od šećerne repe ili šećerne trske. Ovaj zaslađivač se koristi i kao zdrava zamena za šećer. Ima svojstven miris i slatkast ukus.

Ovaj tamni, gusti sirup sadrži najviše šećera, oko 50% (najviše saharoze), ali i druge hranljive sastojke. Što se tiče kalorija, 100 grama melase ima oko 290 kalorija. Vitamin B6 0.7 mg, kalcijum 205 mg, gvožđe 4.7 mg, magnezijum 242 mg, kalijum 1464 mg.

Znajte da je za zdravlje jako dobra jer sadrži više antioksidanasa od ostalih zaslađivača, osim naravno meda. Ako je uvedete u vašu svakodnevnu ishranu melasu rešićete mnoge zdravstvene probleme.

Odličan je izvor energije i smanjuje malaksalost, ali i nervnu napetost. Ne brinite za gojaznost, jedna kašika ovog sirupa ima samo 60 kalorija. Sadrži vitamin B6 koji pomaže da se ublaže jutarnje mučnine u trudnoći.

Tajna dobrobiti je u tome što je sve zdrave odrstanjeno iz belog šećera (u kome samo ostaju ugljeni hidrati), se zadržava upravo u melasi, na osnovu čega se “smeđi šećer” smatra kao zdraviji, jer je u njegovom sastavu više melase.

Kao lek olakšava bolne menstruacije. Ublažava i simptome menopauze. Postoji mnogo prirodnih laksativa koji uspešno rešavaju problem opstipacije i zatvora stolice.

Pored pivskog kvasca, mlevenog lana i mnogih drugih još jedno provereno sredstvo je crne melase protiv zatvora.

Dovoljno ju je konzumirati na prazan stomak razmućene u čaši hladne vode. Preporučuje se kao alternativa za beli šećer kod dijabetičara. Pošto  sadrži gvožđe koristi se i za lečenje anemije. Kao lek sadrži i bakar koji se takođe preporučuje kada je u pitanju malokrvnost.

Uz njenu upotrebu preporučuje se i unos namirnica kao što su džigerica, žumanca, crveno meso, pasulj. Kalcijum, magnezijum i vitamin D  koji su izuzetno važni za zdravlje kostiju. Preporučuje kao prevencija od osteoporoze kod žena u klimaksu.

Lekovita svojstva:

  • Sprečava anemiju
  • Ublažava menstrualne probleme
  • Pomaže kod opstipacije i problema sa varenjem
  • Poboljšava rad srca
  • Protiv stresa
  • Poboljšava san
  • Kao prevencija raka
  • Održava kosti i mišiće jačim
  • Povećava energiju i izdržljivost
  • Za zdravu kosu

Sastav:

Organski sirup od šećerne trske.

Pakovanje 400g Biošpajz

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top