Timijan list mleveni 10g
Timijan list se idealno kombinije sa belim lukom, paradajzom, maslinama i vinom i tako čini podlogu za mediteransku kuhinju. Posebna prednost je što mu ne smeta dugo kuhanje, pa svježi listovi timijana koriste se prilikom kuhanje junetine, jagnjetine, divljači i gljiva.
Dodaje se marinadama, umacima i sosovima, jelima od povrća i ribi, a posebno kao začin jelima spremljenim na roštilju. Sitno iseckani listovi timijana dodaju se salatama, picama, jajima.
Koristi se i kod pripremanja morskih plodova.
Jelu daje pikantan ukus a istovremeno neutralizuje masnoću. Ovaj začin ne gubi aromu pri sušenju, pa se koristi i zimi, a obavezan je dodatak i trajnim suhomesnatim proizvodima.
Stavlja u neka peciva, a ulje i vinski ocat poboljšavaju ukus kad su začinjeni timijanom. Zbog svog ugodnog mirisa, ali oštrog ukusa, u kuhinji timijan valja oprezno upotrebljavati.
Timijan u kulinarstvu ima široku primenu. Sve vrste roda Thymus imaju sličnu upotrebu u kulinarstvu. Baštenski timijan i hibridi imaju jaču i delikatniju aromu od grupe kojoj pripada majčina dušica.
Pakovanje 10g Herbella
Cena se redovno ažurira