Javorov sirup  

Javorov sirup 100% prirodan zaslađivač finog karamelastog ukusa! Dobija se kao kokosov sirup, ali ima viši glikemijski indeks! Zasladite palačinke, kafu, kašu i bilo koji recept. Idealna zamena za med, kokosov sirup, agavu i druge zaslađivače.

Sastav: 100% organski javorov sirup

  • Direktno sa plantaža Šri Lanke
  • Dobija se isključivo od nektara javorovog drveta, laganim zagrevanjem i mehaničkom filtracijom, bez oduzimanja ili dodavanja bilo kog sastojka.
  • Smatra se da ima niži glikemijski indeks od drugih zaslađivača
  • Ukus i struktura meda, ali ne sadrži alergene i 100% je veganski
  • Nerafinisan je, hemijski netretiran, bez aditiva i konzervanasa.

Javorov sirup je bogat izvor vitamina, minerala i antioksidanasa. Sastav pravog javorovog sirupa čine saharoza i voda, dok se glukoza i fruktoza nalaze u manjim količinama. Nutritivno gledano, 100g ovog sirupa sadrži 260 kalorija, 0,04 g proteina, 0,06 g masti i oko 67 g ugljenih hidrata, od kojih su svi šećeri.

Minerali prisutni u javorovom sirupu uključuju značajne količine mangana i cinka, kao i kalcijum, magnezijum, gvožđe, fosfor, natrijum i kalijum. Osim minerala, javorov sirup sadrži i vitamine B5, B2, B6, niacin, folnu kiselinu, biotin i vitamin A.

Za razliku od običnog rafinisanog šećera koji ima glikemijski indeks 65, javorov sirup ima niži glikemijski indeks od oko 54, što znači da sporije povećava nivo šećera u krvi.

Sadrži čak 24 antioksidansa koji pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala, smanjujući rizik od upala u organizmu i pojave raznih hroničnih bolesti.

Upotreba:

Daje odličan ukus toplim napicima (kafi, čaju), palačinkama, kolačima, keksima, smutijima i kašama. Dodatno, slanim jelima će dati egzotičan ukus – bilo da su u pitanju prelivi za salate, toping za selekciju sireva, ili druge slane kombinacije.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top