Marcipan
Marcipan je masa napravljena od mlevenih badema i šećera. Koristi se u poslastičarstvu za oblaganje torti, kolača. Osim što može da se prlije čokoladom i obmota listićima jestivog zlata, često se prave i figurice za tortu.
One obično budu u obliku minijaturnog voća i povrća, ili simpatičnih životinjica, realistično obojene uz pomoć prehrambenih boja. Pored toga što se uglavnom jede kao samostalna poslastica, nekad stavlja u dekadentne kolače, i njime se prekrivaju torte za svečane prilike.
Pasta se može koristiti i kao sastojak za pečenje, kao u stollenu ili bankatu. Takođe se koristi u Tortell-u , te u nekim verzijama kraljevske torte koja se jede u sezoni karnevala. Tradicionalna švedska torta za princeze obično je prekrivena slojem marcipana koji je obojen bledozeleno ili ružičasto.
Samo pominjanje navodi nas da zatvorimo oči i prepustimo se slatkim maštarijama..
Cena se redovno ažurira