Nigari

Nigari magnezijum hlorid koji je neophodan za ljudski organizam jer je uključen u stotine enzimskih reakcija koje utiču na gotovo sve životne procese. Magnezijum hlorid odlično je sredstvo u borbi protiv infekcija. Napitak na njegovoj bazi možemo i sami kod kuće da napravimo. Pomaže kod mnogih boljki i čuva zdravlje organizma.

Nigari magnezijum hlorid potpuno je prirodan i ekološki čist derivat morske soli.

On se osim kao začin za pravljenje tofua poznat i po mnogim drugim korisnim efektima na ljudsko zdravlje. Magnezijum je neophodan element za ljudski organizam jer je uključen u stotine enzimskih reakcija koje utiču na gotovo sve životne procese.

Zašto treba koristiti Nigari?

Magnezijum je važan za zdravlje mozga, nervnog i kardiovaskularnog sistema, kao i za zdravlje zuba i kostiju.

Nigari pomaže kod artroze, sprečava zamor mišića i njihovo grčenje. Utiče na metaboličke procese, daje telu energiju i podmlađuje organizam, ublažava posledice stresa i poboljšava probavu.

Važan je za toliko mnogo vitalnih telesnih funkcija, da njegov nedostatak izaziva veliki broj poremećaja i uključuje mnoge bolesti čije se lečenje obično ne usmerava u pravcu nadoknade magnezijuma.

Nedostatak magnezijuma

Magnezijum je jedan od najiscrpljenijih minerala u obradivom zemljištu kako zbog korišćenja veštačkih đubriva i pesticida tako i zbog kiselih kiša. Iz tih razloga je, čak i u dobro uravnoteženoj ishrani prisutan nedostatak magnezijuma.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top