Eterično ulje limuna

Eterično ulje limuna poseduje svojstva koja su antibakterijska, antivirusna i baktericidna. Karakteriše ga osvežavajući citrusni miris sa oštrom i kiselkastom notom. Pogodno je za čišćenje kože koja je sklona aknama i masnoći.

Pomaže u čišćenju pora, uklanjanju mrtvih ćelija kože i poboljšava ten. Takođe, ima adstrigentno dejstvo koje osvežava i opušta kožu. Ovo ulje se tradicionalno koristi za ublažavanje reumatskih tegoba, snižavanje povišene telesne temperature i smanjenje nadimanja. Takođe, svojim stimulativnim svojstvima poboljšava koncentraciju i smanjuje mentalni umor.

Nezaobilazno u kolekciji aromaterapijskih proizvoda za kućnu upotrebu.

Njegov prijatan miris može se difuzirati kako bi se dezinfikovao prostor u kojem boravite, što je posebno korisno u periodima kada postoji opasnost od infekcija, poput sezone gripa ili prisustva bolesne osobe u kući.

Osim navedenih koristi, takođe se koristi u domaćinstvu za čišćenje površina zbog svojih antibakterijskih svojstava.

Može se dodati u prirodne čistače za dodatnu dezinfekciju prostora, pružajući svežinu i čistoću bez štetnih hemikalija.

Kada je reč o dobrobiti uma i tela, ovo ulje pruža osećaj osveženja i energetskog podsticaja. Njegov svetli i vedar miris podiže raspoloženje, smanjuje osećaj umora i poboljšava koncentraciju.

Uz to, ulje limuna se može koristiti u različitim kozmetičkim proizvodima, poput losiona za telo, gelova za tuširanje i maski za lice, kako bi se koža revitalizovala i dobila sjaj.

Njegova raznovrsna primena i širok spektar koristi čine ga nezamenljivim dodatkom u svakodnevnom životu, donoseći svežinu, čistoću i pozitivnu energiju u prostor u kojem se koristi.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top