Fruktoza voćni šećer 250g Macrobiotic

250 RSD

Fruktoza je zaslađivač za dijabetičare niskog glikemijskog indeksa.

Fruktoza voćni šećer 250g Macrobiotic

Fruktoza, poznata kao voćni šećer, je prirodni monosaharid prisutan u voću, povrću i medu. Kao zaslađivač, fruktoza je popularna među dijabetičarima zbog niskog glikemijskog indeksa i visoke slatkoće u poređenju s belim šećerom.

Ova prirodna supstanca, koja se nalazi u voću i medu, ne uzrokuje nagli skok šećera u krvi nakon konzumiranja, što je čini idealnom opcijom za one koji paze na nivo šećera u krvi.

Iako fruktoza i beli šećer imaju približno isti kalorijski sadržaj, ona je značajno slađa – čak 30%.

Zbog toga se preporučuje kao zamena za šećer u cilju smanjenja unosa kalorija ili zadovoljenja potrebe za slatkim bez dodatnog unosa kalorija.

Fruktoza se sporije apsorbuje u krvotok u poređenju s drugim šećerima, što ne opterećuje pankreas da proizvodi insulin i omogućava izbegavanje naglih skokova nivoa šećera u krvi.

Osim toga brže pruža osećaj sitosti u poređenju s drugim šećerima, što može pomoći u kontroli apetita i smanjenju unosa hrane.

Kao snažan zaslađivač, može se koristiti u manjim količinama u pripremi različitih poslastica. Na primer, samo 10 grama fruktoze može zameniti 14 grama običnog šećera, čime se smanjuje ukupni unos šećera i kalorija.

Zbog svojih karakteristika i prednosti, fruktoza je odabrani izbor za one koji vode računa o energetskom unosu, kao i za osobe na redukcionim dijetama.

Nutritivna vrednost na 100g:

Energetska Vrednost kcal 401

Energetska Vrednost KJ 1701

Masti 0g

Ugljeni hidrati 100g

Šećeri 99g

Pakovanje  250g Macrobiotic

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top