Kiselo mleko od soje
Kiselo mleko od soje, sa probiotskim bakterijama Lactobacillus acidophilius Lafti L10 i Bilfidobacterium sp. Lafti B94.
Kiselo mleko od soje ima gustu strukturu pa se može koristiti i kao dodatak jelima .
Dobija se zgrušavanjem sojinog mleka probiotskim bakterijama.Već vekovima se koristi u ishrani na Istoku, a sve više osvaja ljubitelje zdrave hrane širom sveta.
Bogato je lako svarljivim proteinima, a za razliku od proteinskih proizvoda životinjskog porekla, sadrži minimalne količine masti i ne sadrži holesterol.
Bez konzervansa, veštačkih boja i aroma, posno na vodi
Ne sadrži sirovine životinjskog porekla pa je pogodan za dane posta, vegetarijance i vegane. Ne sadrži GMO.
Manje masti i holesterola
U odnosu na ostale izvore proteina, soja je u ishrani nezamenljiva.
Soja ima veoma male količine zasićenih masti ne sadrži holesterol.
Proteini
Najbogatiji izvori proteina su namirnice životinjskog porekla i mlečni proizvodi. To su crveno meso, živinsko meso, jaja, morski plodovi, mleko, sir, jogurt…
Sojino kiselo mleko je bogatp lako svarljivim proteinima pa je pogodan za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina.
Prepručuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane.
Amino kiseline
Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne. To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao.
Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim tofu jedini kompletan biljni izvor proteina.
Zdravlje
Dodavanjem umerenih količina soje u ishranu, učinićete veliku stvar. Soja smanjuje rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu.
Sastav :
Soja (domaće sorte dukat, galeb i balkan) i voda.
Kalorijska vrednost:
100g = do 50 kcal
Kiselo mleko od soje 500ml Uljarica