Proseno integralno brašno bez glutena 500g

155.00RSD

Pomaže pravilnom radu i hrani pankreas, slezinu i želudac.

Proseno integralno brašno bez glutena 500g

Proseno integralno brašno je prirodno bez glutena, blagogo orašastog ukusa i lako je svarljivo. Poboljšava cirkulaciju, pa je posebno korisno tokom zimskih meseci.

Takođe, proso – a samim tim i proseno brašno – sadrži nekoliko puta više gvožđa od bilo koje druge žitarice. Izvanredna dijetalna namirnica ono je i lekovito. Uz minerale i vitamine, ono sadrži veoma rastvorljivu silicijumovu kiselinu, neophodnu i zdravima i bolesnima.

Proso pomaže pravilnom radu i hrani pankreas, slezinu i želudac.

Posebno je blagotvoran kod dijabetesa i hipoglikemije, pa se široko primenjuje u dijetalnoj ishrani dijabetičara. Izrazito bazna, odnosno alkalna žitarica pa se koristi ako se poremeti crevna flora prekomernom kiselom hranom ili se unište crevne bakterije prekomernim uzimanjem antibiotika.

Preporučuje se kod tegoba sa kiselom krvi (acidoza), lošeg zadaha, upale kože, protiv taloženja štetnih materija kod reumatizma i gihta.

Zbog obilja mineralnih sastojaka i lake svarljivosti proso je vrlo pogodan za osobe “trećeg doba” sklone kardiovaskularnim bolestima kao sto je ateroskleroza – jača srce.

Ako se proso jede redovno, može pomoći da se smanji rizik nekih vrsta raka.

Nutricionisti preporučuju da svako ko ima aterosklerozu, bolesti organa za varenje, problematičnu kožu, želi da ima jaku kosu i nokte, boluje od bolesti bubrega i mokraćnih puteva, gihta, kandide, proliva ili grčeva što više koristi proseno brašno u ishrani.

Pakovanje 500g Šaula

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top