Proseno integralno brašno bez glutena 500g

190 RSD

Pomaže pravilnom radu i hrani pankreas, slezinu i želudac.

Proseno integralno brašno bez glutena 500g

Proseno integralno brašno bez glutena, je prirodno blagog orašastog ukusa, izuzetno lako svarljivo i bogato hranljivim sastojcima. Ovo brašno, koje je posebno popularno tokom zimskih meseci, ima višestruke koristi za zdravlje i dobrobit organizma.

Pored toga što ne sadrži gluten, brašno od prosa je izvanredno bogato gvožđem, čak nekoliko puta više nego ostale žitarice.

Ovo ga čini izuzetnim izborom ne samo za ishranu bez glutena, već i za poboljšanje cirkulacije.

Zahvaljujući svojim dijetalnim karakteristikama, ovo brašno je i lekovito, sadržeći minerale, vitamine i silicijumovu kiselinu koja je korisna kako za zdrave, tako i za one koji se bore sa određenim zdravstvenim problemima.

Proso ima pozitivan uticaj na funkciju pankreasa, slezine i želuca, pružajući podršku njihovom zdravom radu i pravilnoj ishrani. Posebno je korisno kod problema poput dijabetesa i hipoglikemije, pa se često preporučuje kao deo dijetalne ishrane za dijabetičare.

Takođe, zbog svoje baznosti, proso je korisno sredstvo za uravnoteženje kiselosti organizma, što je važno za održavanje zdravlja crevne flore i sprečavanje raznih zdravstvenih tegoba.

Osim toga, proso je korisno u slučajevima kardiovaskularnih bolesti, kao što je ateroskleroza, jačajući srce i podržavajući opšte zdravlje organizma.

Redovna konzumacija prosa može pomoći u smanjenju rizika od određenih vrsta raka, a prema preporukama nutricionista, korisno je za osobe koje se suočavaju sa raznim zdravstvenim izazovima poput problema sa varenjem, kožom, kosom, noktima, bubrezima i mokraćnim putevima.

Uključivanje prosa u ishranu može biti korak ka unapređenju zdravlja i održavanju vitalnosti, pružajući organizmu dragocene hranljive materije i podržavajući različite funkcije tela.

Pakovanje 500g Slavuj

Cena se ažurira redovno

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top