Proseno brašno

Proseno brašno koristi se u pripremi hleba i peciva, pomešano oko 15% sa drugim bezglutenskim brašima. Za pripremu jela najviše se preporučuje brašno celog zrna prosa. Najbolje je koristiti sveže samleveno zbog neizmenjene sadržine vitamina i nezasićenih masnih kiselina.

Proso je najbolji prirodni lek i izuzetno je koristan za ishranu.

Pomaže pravilnom radu želuca, hrani pankreas, slezinu i creva. Ima široku primenu i u dijetalnoj ishrani dijabetičara. Daje crevnim bakterijama hranljivi supstrat i na taj način potiskuje razvoj bakterija. Zbog njegovih hranljivih i lekovitih svojstava preporučuje se da se jela od prosa pripremaju jedan do dva puta nedeljno.

Proso obnavlja ćelije i crevnu floru, jača srce, podstiče izbacivanje štetnih tečnosti, koristi se protiv anemije, nervne napetosti i depresije, smanjuje zapaljenja i otoke.

Preporučuje se i kao vrlo pogodna hrana za osobe koje imaju problema sa bolestima krvnih sudova. Redovnom upotrebom ove namirnice štitite organizam od umora, kijavice, bronhitisa, karijesa, utiče na lep ten, pročišćava kožu, jača kosu i nokte.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top