Brašno bez glutena

Brašno bez glutena koriste osobe koje boluju od celijaklije ili su osetljivi na gluten (protein).

Hrana koja ga sadrži kod mnogih ljudi može da izazove: nelagodnost, umor, probleme sa kožom, probleme sa probavom i još mnogo toga.

Isključivanje glutena može mnogo da pomogne organizmu da što pre zaleči zapaljenjske procese koji se odvijaju. Potom ubrzava korigovanje telesne težine, oporavi rad štitne žlezde, umanji tegobe autoimunih bolesti, kao i da utiče na prevenciju pojave kancera.

Da li ste znali da postoje namirnice koje su alternative hlebu, pecivu i drugim životnim namirnicama koje uglavno ne sadrže ovaj protein (gluten)? Omogućavaju vam, na primer, da kod kuće napravite ukusna peciva, a da pritom ne zanemarujete celijakiju.

Jedan od glavnih izazova kod korišćenja bezglutenskog brašna  je postizanje željene teksture i konzistencije u pečenju.

Ipak, mnogi proizvođači brašna se trude da razviju recepture koje će pružiti isti kvalitet kao i tradicionalno bezglutensko brašno.

Ova brašna postaju sve dostupnija:

u prodavnicama zdrave hrane i supermarketima, što olakšava osobama koje izbegavaju gluten da pronađu odgovarajuće proizvode za svoje potrebe. Ovo brašno pruža mogućnost širenja jelovnika i eksperimentisanja u kuhinji, nudeći raznolike opcije za pripremu ukusnih i zdravih obroka.

Bezglutenska brašna su idealna za svaku vrstu hleba i testa, za zdrava peciva.

Napravite sopstvene veknice, kiflice, zemičke ili pice. Zahvaljujući unapređenoj recepturi ovog brašna testo brzo raste, lako se oblikuje, a kad se ispeče zavodljivog je mirisa i ukusa!

Otkrijte sve proizvode bez glutena u našoj prodavnici i učinite nešto dobro za sebe!

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top