Šitake pečurka sušena 50g

350.00RSD

Koriste se u lečenju tumora, visokog nivoa holesterola, visokog krvnog pritiska, prehlada, gripa, pada imuniteta, reumatizma, artritisa

 Šitake pečurka sušena 50g

Sastav :
100 % dehidrirana šitake gljiva.

Šitake pečurke (Lentinula edodes)  koriste se u lečenju : tumora, visokog nivoa holesterola, visokog krvnog pritiska, prehlada, gripa, pada imuniteta, reumatizma, artritisa.

Šitake u sebi sadrže velike količine aktivnih materija: lentinan: 1,3 glukan – značajan zbog antitumornog delovanja (1986.god.uveden u klinike kao antitumorno sredstvo), eritadenin: derivat butanske kiseline, antiholesterolemik (smanjuje količinu holesterola u krvi) i preventivno sprečava arteriosklerozu, infarkt i dr.

Šitake su kao veoma delotvorne medicinske gljive poznate u literaturi već vekovima. U Kini, u Japanu i u SAD šitake i njeni preparati se koriste veoma uspešno u tretmanima protiv raka. Ukoliko su gajene na tradicionalni način imaju izuzetnu nutricionističku vrednost i poželjno ih je jesti što češće, čak svakodnevno, i to pripremljene na razne načine. Mogu se koristiti sveže ili sušene a isto tako upotrebljavaju se kao visokokoncentrovani ekstrakt ili prah (npr. kao tablete).

Pakovanje : 50g

Scroll to Top