AMARANT

Predstavljamo vam izuzetno koristan proizvod – Amarant, žitaricu bogatu proteinima, vlaknima i mineralima, koja je idealna za osobe koje traže zdravu i hranljivu alternativu u ishrani.

Evo nekoliko razloga zašto biste trebali koristiti amarant:

  1. Bogatstvo hranljivim sastojcima: Amarant je izuzetno bogat izvor proteina, vlakana i minerala poput kalcijuma, gvožđa, kalijuma, bakra i magnezijuma. Takođe sadrži aminokiseline, uključujući lizin, koji je poznat po svojoj efikasnosti u borbi protiv herpesa.
  2. Gluten-free karakteristika: Amarant je bez glutena, što ga čini pogodnim za osobe sa celijakijom ili intolerancijom na gluten.
  3. Podrška zdravlju srca: Redovnom konzumacijom amaranta dokazano je da može smanjiti nivo lošeg holesterola i visok krvni pritisak, pružajući podršku zdravlju srca i krvnih sudova.
  4. Jačanje kostiju: Zahvaljujući visokom sadržaju kalcijuma i gvožđa, amaranth jača kosti i pomaže u lečenju anemije. To ga čini korisnim za žene koje planiraju trudnoću zbog visokog sadržaja folne kiseline.
  5. Poboljšanje probave: Vlakna prisutna u amarantu poboljšavaju crevnu floru i probavu, rešavajući probleme poput zatvora, gasova i nadimanja.
  6. Antioksidativno delovanje: Amarant ima antioksidativno delovanje koje jača imuni sistem, čineći ga otpornijim na viruse i infekcije.
  7. Podrška kod upalnih bolesti: Peptidi prisutni u amarantu imaju protuupalno dejstvo i mogu biti korisni kod upalnih bolesti kostiju, zglobova i mekih tkiva.
  8. Zdrava alternativa u ishrani: Amaranth je odličan izbor za doručak, posebno tokom zimskih meseci, a predstavlja zdravu alternativu testenini i pirinču.

Uz sve ove prednosti, amarant je izuzetno hranljiva i zdrava namirnica koja može biti korisna za sve koji teže zdravijem načinu života.

Ako želite više informacija ili imate bilo kakvih pitanja o amarantu, slobodno nas kontaktirajte. Vaše zdravlje je naš prioritet.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top