Pirinčano sirće

Pirinčano sirće, osim što je popularan začin, takođe se koristi i kao prirodni lek. Ovo sirće je bogat izvor arginina, supstance koja se povezuje sa usporavanjem procesa starenja.

Ovo lekovito sirće ima sposobnost da eliminiše umor i toksine iz tela, smanjuje nivo lošeg LDL holesterola i poboljšava varenje uz pomoć korisnih bakterija.

Proces proizvodnje pirinčanog sirćeta uključuje fermentaciju smeđeg pirinča, zajedno sa dodatkom zrna na kojima se nalazi specifična gljivica. Tokom fermentacije, proteini iz pirinča se razgrađuju na različite aminokiseline koje su neophodne za optimalno funkcionisanje ljudskog tela.

Smeđi pirinač je prirodni izvor arginina, esencijalne aminokiseline koja je ključna za proizvodnju hormona rasta (GH), što doprinosi očuvanju ćelija i usporava proces starenja.

Tokom fermentacije sirćeta, oslobađa se L-metionin, koji pomaže u smanjenju umora, snižava nivo holesterola i sprečava začepljenje krvnih sudova.

Takođe, prisutni L-cistein u pirinčanom sirćetu ima snažno antioksidativno dejstvo, pomažući organizmu u detoksikaciji i jačanju imunološkog sistema. Ovaj proizvod je koristan i kao dodatak ishrani, poboljšavajući proces varenja i doprinoseći opštem zdravlju organizma.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top