Pirinčano sirće

Pirinčano sirće je i začin i medicinsko sredstvo. Ono je prirodan izvor arginina koji usporava starenje. Pirinčano sirće otklanja umor i otrove iz organizma, snižava nivo LDL holesterola, poboljšava varenje uz pomoć lakto bacila.

Nastaje fermentacijom smeđeg pirinča kome su dodata i zrna na kojima je uzgojena gljivica kođi. Proteini iz pirinčanog zrna pod uticajem enzima razlažu se na veliki broj aminokiselina koje su životno neophodne za ljudski organizam.

Smeđi pirinač je prirodan izvor arginina, esencijalne amino kiseline neophodne za sintezu i oslobađanje hormona rasta-GH, koji omogućava očuvanje ćelija i usporava proces starenja.

Fermentacijom se oslobađa i L-metionin koji deluje protiv umora, snižava nivo holesterola i vrši prevenciju protiv začepljenja krvnih sudova.

L-cistein je važan antioksidans koji vrši detoksikaciju organizma. Pirinčano sirće podiže imuni sistem i ubrzava oporavak nakon bolesti, a enzimi nastali fermentacijom pomažu varenje.

Izuzetno je delotvorno i sa medicinskog stanovišta. Čisti organizam od toksina i pomaže pri varenju.Ublažava umor i deluje preventivno protiv zacepljenja krvnih sudova.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top