Ulje čajnog drveta

Ulje čajnog drveta je esencijalno ulje koje se dobija destilacijom lišća Melaleuca alternifolia, biljke koja je autohtona za Australiju. Poznato je po svojim snažnim antibakterijskim, antigljivičnim i antiseptičkim svojstvima. Često se koristi u različite svrhe za negu kože i zdravlje.

Ovo ulje je popularno zbog svoje sposobnosti da ublaži različite kožne probleme, uključujući akne, iritacije kože, ekceme i psorijazu. Takođe je efikasno u borbi protiv gljivičnih infekcija noktiju i kože, kao i kod ublažavanja svraba od ujeda insekata.

Takođe ima osvežavajući miris i može se koristiti kao sastojak u aromaterapiji radi smanjenja stresa i poboljšanja raspoloženja.

Zahvaljujući svojim antimikrobnim svojstvima, može se koristiti i za čišćenje domaćinstva, dezinfekciju prostora i osvežavanje vazduha.

Važno je napomenuti da se etarsko ulje nikada ne koristi nerazblaženo direktno na koži, već se uvek razblažuje u baznom ulju pre nanošenja. Takođe je važno izbegavati oralnu upotrebu ovog ulja bez konsultacije sa stručnjakom.

Ovo ulje je svestrani proizvod sa širokim spektrom primena, koji može biti koristan dodatak svakodnevnoj rutini za negu kože i unapređenje opšteg zdravlja.

Cena se redovno ažurira
Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top