Umeboši sirće

Umeboši sirće se dobija kao nusproizvod pri usoljavanju umeboši šljiva. Sirće sadrži iste hranljive sastojke kao i šljiva. Bogato je belančevinama, mineralima, kalcijumom, gvožđem i fosforom.

Sirće od umeboši šljiva sadrži veliku količinu limunske kiseline, koja je daleko boljeg kvaliteta i većeg sadržaja vitamina C od onog u limunu.

Limunska kiselina čisti masnu jetru, pomaže njen rad i na taj način vrši detoksikaciju organizma. Prijaće i trudnicama, jer im je potreban kalcijum, a vitamin C (snažan antioksidans) iz limunske kiseline poboljšava apsorbciju kalcijuma.

Prirodni enzimi koje sadrži umeboši sirće regulišu varenje i rad želuca.

Katenin ubrzava rad creva, svarljivost proteina i ima antiseptičko dejstvo što dovodi do otklanjanja umora i povećanja izdržljivosti.

Pri tome katenin izbacuje teške metale iz pojedinih organa i odvodi ih do bubrega i probavnog trakta gde se vrši njihova eliminacija. Fermentisani umeboši proizvodi menjaju pH vrednost krvi iz kisele u baznu i stvaraju veću otpornost organizma na grip i prehlade, a deluju izuzetno blagotvorno i kod stomačnih tegoba i mučnine na putovanju.

Ovo lekovito sirće povećava imunitet i izdržljivost na stres.

Koristi se kao i svako drugo sirće, kao dodatak u banča čaju kao letnji napitak koji gasi žeđ i rashlađuje telo.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top