Coprinus Comatus

Coprinus Comatus spada u najlekovitije gljive na svetu. Koprinus nije dostupan kao svež pa se jedino  koristi kao sušena ili u obliku tableta od praha presovane gljive.

Coprinus Comatus sadrži veliki procenat kalcijuma, kalijuma, gvožđa, magnezijuma, cinka, mali procenat natrijuma, 20 slobodnih amino kiselina a takođe je dokazano da koprinus pečurke sadrže i proteine i preko 50% polisaharida koji su sa medicinskog aspekta najznačajniji sastojak lekovitih gljiva, pored toga sadrži i 8 esencijalnih aminokiselina koje ljudsko telo ne može samo da proizvede.

Dijabetes se lakše podnosi uz Coprinus

Sušeni prah Coprinusa se naročito koristi prilikom lečenja dijabetesa. Koprinus reguliše nivo šećera u krvi, gasi upale u organizmu i povrh svega sprečava kardiovaskularne bolesti izazvane dijabetesom.

Ima zaštitni efekat na Langerhansova ostrvca (ćelije koje produkuju hormone u pankreasu, na primer, insulin). Samo jedan i po sat posle konzumiranja praha coprinusa nivo šećera u krvi se redukuje za 41,3%, tri sata kasnije nivo šećera je još uvek smanjen za 31%, čak i nakon šest sati nivo šećera u krvi je niži za 20% nego pre unošenja praha koprinusa.

Nema uočenih razlika između redukovanja nivoa šećera u krvi koprinus gljivom i antidijabetičkim lekovima.

Ona leči uzrok dijabetesa bez ikakvih sporednih i neželjenih efekata. U cilju sprečavanja slepila, otkazivanja bubrega, amputacije noge, srčanog udara i kapi, od presudnog značaja je za svakoga ko pati od dijabetesa da unese dovoljno koprinusa u ishranu, što smanjuje nivo šećera u krvi i redukuje posledice arteroskleroze metabolizma sa šećerom.

Druge primene gljive Coprinus

Naučno je dokazano da smanjuje mogućnost oboljenja od raka i sarkoma. Koprinus se takođe uspešno koristi u terapijama protiv hemoroida kao i problema probavnog trakta.

Koprinus sadrži veliki procenat kalcijuma, kalijuma, gvoždja, magnezijuma, cinka, mali procenat natrijuma. Bogata je proteinima u kojima je 20 slobodnih amino kiselina, od toga 8 esencijalnih koje ljudsko telo ne može samo da proizvede.

Sadržaj polisaharda je preko 50% sa aspekta medicine najznačaniji sastojak kod lekovitih gljiva.

Delovanje:

Koprinus je najjači prirodni regulator šecera u krvi. Naročito koristi prilikom lečenja dijabetesa tipa I i dijabetesa tipa II i u sprečavanju kardiovaskularnih bolesti izazvanih dijabetesom. Korišćenje Coprinusa potpomaže varenje i poboljšava apetit, korisna u terapijama protiv hemoroida i opstipacije. Odličan protiv opstipacije, hemoroida i sarkoma.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top