Livadski med

Livadski med je poznat po svojim snažnim antimikrobnim i antigljivičnim svojstvima, pružajući podršku u lečenju stomačno-crevnih, bubrežnih, plućnih, ginekoloških oboljenja, kao i bolesti srca i krvnih sudova. On potiče od različitih cvetnih vrsta koje obitavaju na našim blago zatalasanim šumadijskim brdima.

Ukus i aroma livadskog meda variraju u zavisnosti od dominantne biljne vrste u okolini.

Boja meda može biti od žućkaste do tamnocrvene, sa intenzivnijim mirisom i ukusom u poređenju sa bagremovim medom, ali blažim od šumskog meda.

Slično kao i ostale vrste meda, livadski med obiluje vitaminima i mineralima koje biljke unose u nektar, dodajući svoje izlučevine poput fermente i organskih kiselina.

Kome se preporučuje livadski med ?

koriste ga kako deca u periodu rasta i razvoja, tako i odrasli koji žele povratiti svoju fizičku i mentalnu vitalnost. Bogat je enzimima, organskim kiselinama, vitaminima i flavonoidima. Zahvaljujući raznolikom polenu sakupljenom sa različitih biljnih vrsta, ovaj med pruža raznovrsnu mineralnu podršku koja je ključna za očuvanje zdravlja.

Lekovita svojstva ovog meda koriste se u lečenju raznih oboljenja, unutrašnje i spoljašnje, kao što su rane, dermatitis, rinitis, sinusitis, i drugi. Takođe, primenjuje se u vidu aerosola i elektroforeze kod respiratornih oboljenja.

Zbog svoje raznovrsnosti i lekovitih svojstava, livadski med je česta preporuka među pčelarima.

Pomaže jačanju imunog sistema i preporučuje se za konzumaciju tokom cele godine. Posebno u prolećnom i jesenjem periodu, kada su česte prehlade i virusi.

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top