Organske pahuljice

Organske pahuljice za doručak su jedna od najčešćih nutricionističkih preporuka. Kvalitetne pahuljice bogate vitaminima i mineralima, naročito gvožđem. Rastvorljiva biljna vlakna utiču na sniženje holesterola i šećera u krvi. Koriste se za pripremu hranljivog i okrepljujućeg doručka i daju dugotrajan osećaj sitosti.

Drevna legenda tvrdi da je za stogodišnju snagu i zdravlje Škota odgovorne žitarice. One su od pamtiveka obavezni doručak u Škotskoj u obliku kaše.To je omiljen doručak i drugih naroda te ih se slobodno može uvrstiti u najomiljeniji obrok na svetu.

Ukusne su, praktične i zdrave.

Brz su, hranljiv i zasitan obrok koji možete jesti ujutro za energiju tokom celog dana. Nastaju procesom parenja i omekšavanja zrna žitarica između valjaka, nakon čega se suše. Nutritivno su jako slične celom zrnu žitarice ali se brže pripremaju.

Pahuljice su riznica dragocenih nutrijenata

Energetska vrednost U 100 grama pahuljica iznosi 347 kcal. Sadrže 19% ugljenih hidrata i 13% proteina. Pored toga sadrže beta-glukan i vlakna rastvoriva u vodi zbog kojih većinom i jesu tako hvaljene za zdravlje.

Od minerala i vitamina tu su mangan, molibden, fosfor, bakar, magnezijum, hrom, cink, kalijum, kalcijum, vitamini B grupe, folna kiselina, pantotenska kiselina, kolin, vitamini K i E.

11 blagodeti konzumiranja pahuljica

1. Snižavaju holesterol

Još pre 30 godina holandski naučnici su otkrili da imaju izuzetno svojstvo snižavanja nivoa štetnog holesterola. Danas je to potvrđeno s preko 20 različita istraživanja.

Sadrže beta-glukan u posebnom obliku koji pomaže u snižavanju holesterola. Šoljica ove namirnice dnevno smanjuje vrednost holesterola za 8 do 23%.

2. Podstiču probavu

Ishrana bogata vlaknima jedan je od načina smanjivanja nadutosti i zatvora. Vlakna omekšavaju stolicu i podstiču redovno pražnjenje creva.

Šoljica ovih žitarica sadrži oko 4 grama vlakana, od čega je 2 grama nerastvorivih vlakana koja su najbitnija za dobar rad probave.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top