Tanaka Nori alge za suši 50 listova

1.299 RSD

Tanaka Nori Alge za Suši: Ukusna i Hranljiva Baza za Vaše Omiljene Japanske Specijalitete“

 

Tanaka Nori Alge za Suši: Ukusna i Hranljiva Baza za Vaše Omiljene Japanske Specijalitete“

Tanaka Nori alge su među najpoznatijim vrstama morskih algi za pripremu sušija, gotovo da nemaju kalorija, ali zato imaju više minerala nego bilo koja druga namirnica. Ove alge nisu samo ključni sastojak za suši, već su i dragoceni izvor hranljivih materija i zdravstvenih prednosti.

Hranljiva Vrednost i Zdravstvene Prednosti

Nori pripadaju crvenim morskim algama porfira i jedne su od retkih morskih algi koje se i uzgajaju. Obiluju vitaminom A, belančevinama, vitaminima B i C, kalcijumom, gvožđem, nijacinom i drugim esencijalnim nutrijentima. Vitamin A, na primer, prisutan je u većoj koncentraciji nego u šargarepi. Osim toga Nori alge sadrže prirodna ulja koja podržavaju zdravlje arterija, kao i taurin, aminokiselinu koja pomaže u regulaciji krvnog pritiska.

Priprema i Termička Obrada

Listove algi pre kuvanja ne treba prati i namakati. Kako bi se povećala njihova probavljivost uglavnom se tostiraju tako što se svetla strana drži oko 15 cm iznad lagane plinske vatre, ili se peku u pećnici na 150 stepeni (20-30 minuta uz stalno okretanje).

Upotreba:

Upotrebljavaju kao dodatak u pripremi supa, salata, prženog pirinča i naravno sušija. Vrlo su ukusne i samo tostirane. Dovoljno je narezati ih na tanke vrpce.

Priprema Sušija

Priprema sušija zahteva određenu veštinu i pažnju. Prvo se priprema pirinač, koji se zatim meša sa mešavinom šećera, soli i pirinčanog sirćeta kako bi se postigao specifičan ukus i konzistencija. Nakon toga, sledi priprema ostalih sastojaka, poput zamene za wasabi, omleta od jaja i seckanja povrća na tanke štapiće.

Kada su svi sastojci spremni, suši se slaže na specijalnom tatami-u, gde se listovi algi postavljaju, a zatim preko nje stavlja sloj pirinča i ostali sastojci po izboru. Sve se pažljivo urola u rolnu i seče na komade željene debljine.

Pakovanje 50 listova- 125g

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top