Ulje sandala 15ml Eterra

1.199 RSD

Kategorija: Oznake: ,

Ulje sandala 15ml Eterra

Ulje sandala je poznato po svojim umirujućim svojstvima, posebno u borbi protiv različitih infekcija. Osim što pomaže kod infekcija mozga, probavnog sistema i organa za izlučivanje, takođe može zaštititi unutarnja tkiva od mikroorganizama kada se koristi oralno.

Takođe podržava jačanje zubnog mesa, lečenje infekcija mokraćnih puteva i ublažavanje grčeva mišića.

Kada su u pitanju respiratorne tegobe, ulje sandal može pomoći u ublažavanju kašlja i iritacija grla.

Dodatno, pruža olakšanje kod bolova i umora, poboljšava varenje, smanjuje nadutost i pomaže u eliminaciji toksina iz organizma. Korisno je i za održavanje zdravlja kože, smirujući nadraženost, podstičući regeneraciju i čisteći pore.

Osim toga, ulje sandal pokazalo se korisnim u smanjenju stresa, poboljšanju koncentracije i pamćenja, te snižavanju visokog krvnog pritiska.

Može se koristiti na različite načine, uključujući inhalaciju za olakšanje disanja i miran san, dodavanje u regenerator za kosu radi dodatne nege, kao i u kreme za lice radi hidratacije i hranljivosti. Takođe može obogatiti opuštajuću kupku, pružajući mirisno i senzualno iskustvo.

Inhalacija:

Za olakšanje disanja i miran san preporučuje se upotreba eteričnog ulja sandala. Pri problemima s kašljem, upalom sinusa, grloboljom ili drugim tegobama disajnih puteva, možete koristiti ovo ulje za ugodnu i lekovitu inhalaciju.

U posudu s vrućom vodom dodajte 4 kapi eteričnog ulja sandala, pokrijte se peškirom i polako udišite. Dodajte po 4 kapi svakih 5-10 minuta. Inhalacija bi trebalo da traje do 20 minuta. Osim što pomaže otvaranju i prirodnoj dezinfekciji disajnih puteva, ovo ulje takođe opušta i smiruje, posebno pre spavanja.

Spoljašnja primena:

Prilikom spoljašne primene, eterično ulje sandal treba koristiti razblaženo, obično s baznim uljem kao što je maslinovo. Može se koristiti za masažu, obloge, negu kože ili kao prirodna terapija protiv bolova, napetosti i mišićnih grčeva.

Za prirodne obloge, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja sandala na čistu tkaninu s malo vode i prislonite na bolno mesto. Ovu metodu možete koristiti i za dezinfekciju kože, tretiranje akni i bubuljica, koristeći umesto vode maslinovo ulje. Za masažu, razrijedite eterično ulje sandal s baznim uljem kao što su ulje moringe, kokosa, avokada ili kajsije.

Mirisni regenerator:

Dodajte 3 do 5 kapljica ulja sandala u 30 ml regeneratora za kosu kako biste pojačali njegovo delovanje. Posebno je korisno za suvu ili oštećenu kosu jer je neguje i hrani.

Nanesite nekoliko kapi eteričnog ulja sandala na dlan, dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja i nanesite na oštećene vrhove suve kose. Osim što pruža prirodnu negu, vaša kosa će divno mirisati.

Ulje sandala 15ml Eterra

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top