Indijski orah

Indijski orah je izuzetan dar prirode, ugodnog mirisa i nežnog slatkastog ukusa kojem malo ko uspije odoleti. Zašto ga trebate konzumirati svakodnevno.

Odupire se ćelijama raka

Sadrži vrstu flavonoida koji se zove proantocijanidin, a to jedinjenje ima visok sadržaj bakra. Jedna porcija ovih oraščića obezbeđuje 37,5 odsto preporučenog dnevnog unosa bakra koji pomaže u borbi sa kancerogenim ćelijama. On prosto “izgladnjuje” ćelije tumora, jer im ne daje potrebnu hranu za njihv razvoj.

Obezbeđuje zdravlje srca

Sadrži zdrave mononezasićene masti koje su dobre za zdravlje kardiovaskularnog sistema. On takođe ima snažne antioksidanse koji drže srce podalje od raznih bolesti. Ovde valja pomenuti i da ova vrsta oraha ne sadrži holesterol.

Pomaže dijabetičarima

Ustanovljeno je da ekstrakt iz indiskog oraha izuzetno koristan za kontrolu nivoa šećera u krvi, što je značajno u smanjenju rizika od dijabetesa tipa 2.

On sadrži male količine šećera koji su potpuno bezbedni za dijabetičare. Ovaj orah će značajno smanjiti i nivo triglicerida kod dijabetičara što im pomaže da se uspešnije bore sa problemom šećera u krvi.

Sprečava anemiju

Odličan izvor gvožđa, što je od vitalnog značaja za prenos kiseonika po telu i pomoć u radu enzima i imunog sistema. Nedostatak gvožđa može dovesti do umora tela, anemije, kao i povećane osetljivosti na infekcije i razne bolesti.

Potpomaže lakše varenje

Dobar je izvor dijetetskih vlakana, koja pomažu da se hrana lakše vari.

Saradnik pri mršavljenju

Efikasno se bori u procesu mršavljenja. Iako je bogat mastima, ipak su to one dobre masti, koje su organizmu više nego potrebne i korisne.

Prirodni antidepresiv

Ovaj orah se slobodno može uvesti kao tretman u lečenju depresivih stanja, jer se pokazao kao dobar antidepresiv. On sadrži aminokiselinu koja pomaže da se smiri nervoza i na umu uvek budu samo pozitivne misli koje pokreću pozitivnu energiju.

Odličan za oči

Konzumacija je korisno je za zdravlje očiju, jer sadrži male količine zea-ksanitina, važnog antioksidansa, koji se selektivno apsorbuje u mrežnjači oka.

Čuva nervne ćelije

Odličan izvor magnezijuma, koji se nalazi na površini kostiju i sprečava kalcijum da uđe u nervne ćelije, održavajući krvne sudove i mišiće opuštenim i zdravim.

Deficit magnezijuma može dovesti da kalcijum prodre u krvne sudove, što za posledicu ima povišeni krvni pritisak i glavobolju.

Cena se redovno ažurira

 

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top