Kondenzovano mleko nezaslađeno 400g Noy Noy

370 RSD

Kondenzovano mleko nezaslađeno ima ukus karamele i dosta je kremastije od običnog mleka pa je idealno kao dodatak u kremovima za torte i kolače.

Kondenzovano mleko nezaslađeno 400g

Kondenzovano mleko nezaslađeno ima ukus karamele i dosta je kremastije od običnog mleka pa je idealno kao dodatak u kremovima za torte i kolače.

Bogata i kremasta tekstura bez dodane slatkoće čini ga svestranim sastojkom i za slatka i za slana jela. Obično se koristi za pripremu kremova, supa, soseva i preliva koji zahtevaju dodatnu gustinu i manji sadržaj masti. Ipak, može se koristiti i za pečenje i pravljenje deserta.

Takođe se može dodati u kafu ili čaj, ili koristiti kao zamena za gustu pavlaku. Možda odlučite da ga pijete sami, koristite za pripremu smutija ili uživate u omiljenim žitaricama, posebno ako pokušavate da se ugojite.

Međutim, imajte na umu da je njegov karamelizovani ukus drugačijeg ukusa od običnog kravljeg. To nekim ljudima može biti neprijatno.

Svestran sastojak koji daje kremastost i slatkim i slanim jelima.

Ima veću koncentraciju hranljivih materija od svežeg kravljeg mleka, što mu daje karakterističnu kremastu teksturu. Takođe ima veći sadržaj minerala.

Međutim, takođe sadrži laktozu i mlečne proteine, što ga čini neprikladnim proizvodom za osobe sa intolerancijom na laktozu. Može se koristiti za pripremu slatkih i slanih jela, uglavnom deserta ili soseva koji zahtevaju gustu konzistenciju. Možete ga koristiti i kao zamenu za gustu pavlaku ili čak piti samo za sebe.

Namena:

Može se dodavati u soseve, kremove i razne specijalitete u kulinarstvu.

Sastav:

Mleko, regulator kiselosti: E 339.

Način upotrebe:

Pre upotrebe, rastvoriti u istoj količini vode, razmer 1:1. Na ovaj način se dobija mleko sa 4,2% mlečne masti.

Napomena:

Čuvati na suvom i hladnom mestu. Nakon otvoranja čuvati u frižideru.

Pakovanje 400g Noy Noy

Cena se redovno ažurira

Facebook
Instagram
error: Sadržaj je zaštićen!
Scroll to Top