Organski tofu naturale 250g
Organski tofu naturale od soje je najrasprostranjeniji je sojin proizvod.Koristi se kao zamena za sir. Dobija se zgrušavanjem sojinog mleka. Već vekovima se koristi u ishrani na Istoku, a sve više osvaja ljubitelje zdrave hrane širom sveta.
Bogat je lako svarljivim proteinima, a za razliku od proteinskih proizvoda životinjskog porekla, sadrži minimalne količine masti i ne sadrži holesterol. Daje samo 70Kcal na 100 grama.
U odnosu na ostale izvore proteina, tofu je u ishrani nezamenljiv.
Npr. porcija svinjskog mesa sadrži oko 24g masti a u jednoj porciji tofu sira naćićete samo 6 g masti i 0 g holesterola. Ima veoma male količine zasićenih masti, a ne sadrži ni holesterol.
Bogat lako svarljivim proteinima pa je pogodan za sve kojima je u ishrani neophodna kvalitetna količina proteina. Preporučuje se makrobiotičarima, vegetarijancima, sportistima kao i svima koji drže do zdravlja ili su na režimu redukovane ishrane.
Sadrži sve esencijalne amino kiseline i to ga čini jedinstvenim. Postoji 20 uobičajnih amino kiselina od kojih su 8-10 esencijalne. To znači da njih organizam mora unositi kako bi funkcionisao.
Soja sadrži sve esencijalne amino kiseline pa je samim tim sojin sir jedini kompletan biljni izvor proteina.
Dodavanjem umerenih količina soje u ishrani, učinićete veliku stvar. Smanjuje rizik od razvoja određenih vrsta raka, smanjuje verovatnoću razvoja kardiovaskulanih bolesti, snižava holesterol i sprečava aterosklerozu.
Prirodno ne znači samo bez aditiva. Gotovo je bez ukusa i divno poprima ukus sosova i marinada, čineći ga podjednako pogodnim za začinjena ili slatka jela. Može da se peče, peče na roštilju ili prži, dobrog je ukusa sirov ili sa povrćem, žitaricama. Takođe možete uživati u hladnom u vašoj salati ili prerađenom u slane namaze. Koristi se kao zamena za sir.
Veganski, sertifikovano bezglutenski, bez laktoze.
Sastav:
voda, organska soja , koagulant, kalcijum sulfat.
Pakovanje 250g Joya